Geen thuiswedstrijd voor NTS RW Racing GP

Iedereen zag het natuurlijk wel aankomen, maar toch is de teleurstelling over het niet door kunnen gaan van de Dutch TT groot, ook bij NTS RW Racing GP. “Het is voor ons en voor een groot deel van onze sponsors dé wedstrijd van het jaar”, zegt NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Het is voor ons allemaal een grote teleurstelling dat het niet doorgaat.”

Nu de coronamaatregelen met betrekking tot evenementen zijn verlengd tot eind augustus, is het niet mogelijk de TT van Assen te laten doorgaan in het laatste weekend van juni. In een verklaring laat het TT Circuit weten dat de negentigste Dutch TT wordt uitgesteld naar volgend seizoen.
Het is überhaupt maar de vraag of er dit seizoen nog geracet kan worden. Janssen staat in nauw contact met zowel het TT Circuit als met MotoGP-organisator Dorna en de IRTA, de belangenvereniging van rijders en teams, en weet zodoende dat er over allerlei alternatieve plannen wordt nagedacht. “Maar zolang de hele wereld letterlijk op slot zit, kun je ook niet zomaar met een tot het minimum teruggebrachte basisgroep van zo’n 1100 mensen uit alle windstreken op pad. Dat is voor iedereen het lastigste: je kunt niet vooruitkijken of plannen. Het enige wat we kunnen doen is zorgen dat we er klaar voor zijn áls er weer geracet wordt. Bo Bendsneyder en Jesko Raffin trainen zo goed en zo kwaad als het gaat door om hun conditie op peil te houden, onze monteurs staan ook te trappelen, maar voorlopig is er simpelweg niets mogelijk. We missen onze sport en het is niet gemakkelijk – we zijn voor een belangrijk deel afhankelijk van sponsors en die hebben het óók moeilijk op het moment – maar het is voor iederéén moeilijk en onzeker, niet alleen voor ons.”