Ik wilde een Nederlands team behouden, zodat Nederlandse talenten de kans kregen door te groeien.

Roelof Waninge

Teameigenaar

Geboren:

5 juli 1947 in Dwingeloo

Status:

Getrouwd, 2 kinderen, 4 kleinkinderen

Favoriete racetrack:

Assen

Als jongeman al was Roelof Waninge actief betrokken bij de motorsport, onder meer als technisch sportcommissaris bij de KNMV. Als eigenaar van het familiebedrijf Sent Waninge huurde Waninge een vip-box op het TT-circuit in Assen. In 1993 werd hij via zijn zoon Sjarno sponsor van motorcoureur Jarno Janssen – de huidige teammanager van RW Racing.

Toen in 2011 het team van Arie Molenaar in financiële moeilijkheden verkeerde, nam Waninge het team over. Dat was het begin van RW Racing GP: RW zijn de initialen van Roelof Waninge.

“Als ik het niet had gedaan, was er niets meer geweest en ook niets meer gekomen. Ik heb het puur gedaan voor de Nederlandse motorsport: ik wilde een Nederlands team behouden, zodat Nederlandse talenten de kans kregen door te groeien. Ik was al eigenaar van de motoren, ik kende het wereldje, ik wist wat me te wachten stond. Ik ben met iedereen gaan praten, want ik wilde de goede mensen erbij. Inmiddels staat er een ervaren team waarmee RW Racing een serieuze en gewaardeerde speler is in de internationale motorsport.”