Bo Bendsneyder weer in training

Bo Bendsneyder is volop in training. Niet op zijn NTS Moto2-machine helaas, maar wel op een virtuele versie daarvan. Aanstaande zondag om 15.00 uur neemt Bendsneyder deel aan de virtuele race op het circuit van Jerez, waar eigenlijk dit weekend de Grand Prix van Spanje had moeten zijn.

Ook in de realiteit kan Bendsneyder binnenkort de training hervatten. De coureur van NTS RW Racing GP kreeg samen met nog zes andere coureurs van internationaal niveau van de Nederlandse motorsportbond KNMV en sportkoepel NOC*NSF toestemming om weer op de motor te stappen. “Waar en wanneer precies is nog even afwachten, maar het is wel fijn dat er weer mogelijkheden komen om te trainen”, zegt Bendsneyder. “Mijn NTS Grand Prix-machine moet ik helaas nog missen, en er zijn tal van andere beperkingen, maar het zal sowieso fijn zijn om weer eens op de motor te zitten en snelheid te ervaren. De laatste keer op de motor was begin maart; bijna twee maanden geleden. Ik heb geen idee wanneer we weer echt kunnen gaan racen – dat kan nog best eens een hele tijd duren – maar het is goed om weer bezig te kunnen zijn.”

De virtuele versie is niet te vergelijken met een echte motorrace, maar wel erg leuk om te doen, vindt Bendsneyder, die de uitdaging serieus oppakt. “Het is raar om thuis voor een scherm te zitten en zo te trainen, terwijl we nu eigenlijk in Spanje hadden moeten zijn voor de eerste Europese ronde van het kampioenschap”, vertelt Bendsneyder. “Ik mis het racen en ik mis mijn team en virtueel racen is heel anders dan de realiteit, maar ik verwacht wel zeker evenveel strijd. Dat zag je al bij de eerdere Virtual GP’s van alleen de MotoGP-coureurs al. Ik speel de MotoGP-game meestal met vrienden, voor de lol. Het zal er nu wel wat serieuzer aan toe gaan, want iedereen wil natuurlijk goed scoren, dus ik ben volop aan het trainen. Ik vind het een goed concept en erg leuk dat nu ook de Moto2 en Moto3 mee mogen doen.”

De Virtual GP is zondagmiddag om 15.00 uur. Net als in de echte Grand Prixs rijdt eerst de Moto3, dan de Moto2 en tot slot de MotoGP. Aan de virtuele races (over acht rondes) gaat eerst een kwalificatie vooraf. In de Moto2 neemt Bendsneyder het op tegen Jorge Martin, Lorenzo Baldassarri, Enea Bastianini, Marcos Ramirez, Jorge Navarro, Marcel Schrötter, Aron Canet, Jake Dixon en Luca Marini.
De wedstrijden zijn live te volgen via Twitter, Facebook, YouTube en MotoGP.com.
• Twitter: https://twitter.com/MotoGP/status/1255062376367431681?s=20
• Facebook: https://www.facebook.com/MotoGP/posts/10158869274355769
• Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=EeVQYslzQ7k
De persconferenties achteraf zijn te volgen op het Instagram-account van MotoGP.