Bendsneyder derde in enerverende virtuele GP van Spanje

Bo Bendsneyder is zowel in de kwalificatie als in de Moto2-race van de virtuele Grand Prix van Spanje derde geworden. De Nederlandse rijder van NTS RW Racing GP moest Lorenzo Baldassarri en Jake Dixon voor zich dulden op het circuit van Jerez, maar hij was dik tevreden met resultaat. “Het eerste podium voor NTS! Dat is een lekker gevoel. Als we elkaar weer mogen zien, hebben we een reden voor een feestje.”
Met negen van zijn Moto2-collega’s maakte Bendsneyder – in de kleuren van vorig seizoen – er een enerverende race van in de nieuwste versie van de MotoGP-game. In de eerste van acht ronden vloog Bendsneyder samen met Marcel Schrötter van de baan in de eerste bocht, maar in de game houdt niemand kleerscheuren over aan een crash, zodat beide rijders snel weer verder konden. In de derde ronde liet de Rotterdammer in een stevig gevecht met Aron Canet en Luca Marini zijn tanden zien door beiden van de baan te beuken. Zo nam hij de derde plaats over, die hij onbedreigd kon vasthouden tot de finish.
“Het was erg leuk om te doen”, vertelt Bendsneyder. “Iedereen kon elkaar zien en zat te schreeuwen. Het was ook een mooi gevecht, op het scherp van de snede. Bijna echt. Het is niet te vergelijken met de realiteit, maar wel super spannend.”
Op het virtuele circuit van Jerez kwamen ook de Moto3 en MotoGP in actie. De races zijn terug te kijken op de diverse social media-kanalen van MotoGP.