Credits: Racesport/Jan Timmerman

Bo Bendsneyder terug in actie

Bo Bendsneyder is terug in actie. Na maanden van onvrijwillige rust mocht de NTS RW Racing GP-coureur vandaag weer trainen op het TT Circuit in Assen. Niet op zijn Moto2-machine, maar wel op de Yamaha waarmee hij ook in de wintermaanden in Spanje traint. Aanstaande zondag komt Bendsneyder ook weer in actie in een virtuele Grand Prix, op het circuit van Silverstone deze keer.
De afgelopen maanden, sinds de Grand Prix van Qatar begin maart, was er weinig te doen voor Bendsneyder. Trainen met de motor was niet mogelijk vanwege de sluiting van circuits als gevolg van de coronamaatregelen. Naast de werkzaamheden die Bendsneyder heeft in het pizzarestaurant van zijn oom, waar hij bijspringt, hield hij zo goed en zo kwaad als mogelijk zijn conditie op peil. Ook deed hij mee aan de Virtual GP op Jerez, waarin hij de Moto2-race afsloot met de derde plaats.
Het was dan ook een opluchting toen de motorsportbond KNMV enkele weken geleden bekend maakte dat circuits weer beperkt zouden worden opengesteld voor coureurs die op internationaal niveau meedoen. Eerder mocht Bendsneyder al met de supermotomachine trainen op de Junior Track van het TT Circuit, maar vandaag mocht hij voor het eerst weer het grote circuit op, samen met onder andere Superbike-coureur Michael van de Mark en de Red Bull Rookies-rijders Zonta van den Goorbergh en Colin Veijer.

#64 Bo Bendsneyder: “Het was heerlijk om weer te kunnen rijden, na bijna drie maanden. Niet op de Grand Prix-machine, maar wel met een serieuze motor en op het grote circuit, dus echt wel op snelheid. Het was even wennen, maar na een paar rondjes was het als vanouds en zat ik op mijn gewone rondetijden. Het was ook fijn dat er nog anderen reden. Met Michael van de Mark heb ik er een leuk gevecht van kunnen maken. Helaas heb ik maar drie sessies van veertig minuten kunnen rijden. Het nieuwe asfalt op het TT Circuit is top, maar er lagen nog wat losse steentjes en eentje daarvan kwam tegen de radiateur, waardoor ik de laatste twee sessies moest uitzitten. We gaan de motor fiksen en hopelijk kan ik ergens in de komende twee weken nog een keer meedoen aan een trackday. Wellicht weten we dan ook meer over het doorgaan van het seizoen. Het eerstvolgende is nu de Virtual GP op Silverstone, aanstaande zondag. Daar heb ik veel zin in. De vorige keer, op Jerez, ging het hartstikke goed en Silverstone is een baan die mij ligt, dus daar kijk ik wel naar uit.”

Fotocredits: Racesport/Jan Timmerman