Van den Goorbergh verlengt contract met Fieten Olie Racing GP voor 2024 en 2025

Zonta van den Goorbergh en Fieten Olie Racing GP zullen ook in 2024 en 2025 samen uitkomen in de Moto2 klasse. De zeventienjarige Nederlander heeft zijn contract verlengd met het enige Nederlandse Grand Prix team en zal daardoor ook de komende twee seizoenen als Grand Prix coureur actief zijn naast Barry Baltus.

Nadat hij in 2022 debuteerde als zestienjarige coureur heeft Zonta van den Goorbergh de afgelopen twee seizoenen een grote ontwikkeling doorgemaakt. In 2023 is de Nederlander twee keer in de top tien geëindigd waarmee hij zijn eerste WK punten heeft gescoord. Daarnaast laat Van den Goorbergh ieder weekend zien waar hij thuishoort in de Moto2 klasse met tot dusver al twaalf optredens in Q2.

Van den Goorbergh en Fieten Olie Racing GP hebben een overeenkomst getekend voor 2024 en 2025 waardoor het jonge Nederlandse talent de komende twee seizoenen verder kan werken aan zijn ontwikkeling als Grand Prix coureur. Met Van den Goorbergh en Barry Baltus heeft het team continuïteit waar in alle facetten op gebouwd kan worden.

Zonta van den Goorbergh: “Allereerst wil ik het team bedanken voor de afgelopen twee seizoenen. Ik ben ontzettend blij en trots dat we samen nog eens twee jaar door zullen gaan. Het is belangrijk voor mij om mezelf in deze klasse te blijven ontwikkelen en dat is zeker mogelijk met de juiste mensen om mij heen. Ik wil het team, de sponsoren, partners en mijn familie dan ook bedanken voor hun steun en inzet. De komende twee seizoenen blijf ik bij Fieten Olie Racing GP rijden en ik hoop dat we samen in die periode heel veel goede resultaten kunnen behalen.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Deze contractverlenging van Zonta geeft ons stabiliteit wat voor ons heel belangrijk is. We creëren een stabiele situatie binnen het team waarmee we op alle vlakken door kunnen groeien. Met deze verlenging voor 2024 en 2025 hebben beide partijen het vertrouwen voor dit project aangegeven en we zijn dan ook heel trots dat we met Zonta en Barry Baltus we twee talenten hebben kunnen waarborgen. In de afgelopen twee seizoenen hebben we een bepaald niveau van vertrouwen opgebouwd en dat is ontzettend belangrijk. Het team aan de kant van Zonta zal dan ook de komende twee seizoenen onveranderd blijven. In de afgelopen twee seizoenen zijn we samen flink gegroeid en het doel is om deze lijn verder voort te zetten. Ik ben heel blij en trots dat Zonta ook de komende twee seizoenen voor ons team rijdt en ik hoop dat we samen successen kunnen behalen.”