Fieten Olie Racing GP klaar om te schitteren in het kunstlicht tijdens de Grand Prix van Qatar

Komend weekend wordt de negentiende en voorlaatste Grand Prix van het seizoen verreden op het Lusail International Circuit in Qatar. Na een positief einde van de Maleisische Grand Prix is Fieten Olie Racing GP afgereisd naar het Midden-Oosten om daar met Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh op jacht te gaan naar meer WK punten.

Het 5,38 kilometer lange Lusail International Circuit staat al sinds 2004 op de MotoGP kalender en sinds 2008 wordt er in de avond onder kunstlicht gereden. Normaalgesproken wordt het seizoen in Qatar afgetrapt maar vanwege ingrijpende bouwwerkzaamheden wordt deze Grand Prix nu eenmalig in november verreden.

Het Lusail International Circuit is waar Barry Baltus in 2021 debuteerde in de Moto2 klasse en waar Zonta van den Goorbergh in 2022 zijn eerste Grand Prix reed. De weersomstandigheden beloven warm en droog te zijn waardoor het voor Fieten Olie Racing GP de uitgelezen kans is om veel kilometers te maken en opnieuw veel te leren.

Barry Baltus: “Ik rijd graag op het Lusail International Circuit. Vorig jaar was het de eerste race van het seizoen en dat ging best goed. Na een goed weekend in Maleisië willen we zo doorgaan. We hebben opnieuw laten zien waar we thuishoren in deze klasse, dus ik kan niet wachten om vrijdag de baan op te gaan.”

Zonta van den Goorbergh: “We staan alweer voor de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen. Het is snel gegaan en we willen het jaar natuurlijk op een goede manier afsluiten. Het weekend in Maleisië verliep niet helemaal zoals we hadden gewild, hopelijk ligt de pech nu achter ons en zit het in de laatste twee Grand Prix weekenden van dit jaar mee. Ik heb hier natuurlijk al eens eerder gereden maar dat is al bijna twee jaar geleden, mijn eerste wedstrijd in de Moto2 klasse. Ik kan me daardoor niet zo heel veel meer herinneren van dit circuit. Wat dit jaar wel anders is, is dat wij nu ook in het donker zullen rijden. Dat zal voor mij een nieuwe en ik denk ook een leuke ervaring worden. We gaan ons best doen om er vanaf het begin van het weekend goed bij te staan en per sessie stappen te maken. Hopelijk kunnen we een mooi resultaat mee naar huis nemen.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “We zijn inmiddels alweer gearriveerd in Qatar vanuit Maleisië. Het is de voorlaatste race van het seizoen en de laatste van de overzeese trip die we zo’n twee maanden geleden begonnen zijn. Terugkijkend op de afgelopen zeven Grand Prix weekend was het een hele intensieve periode dus we zijn eigenlijk wel blij om terug te zijn in Qatar, aftellend naar de laatste race volgende week. Het raceweekend in Qatar is natuurlijk altijd bijzonder vanwege het racen in de avond. Dat is niet iets waar we bang voor hoeven zijn want in het verleden is gebleken dat we hier goede resultaten hebben kunnen behalen. We gaan het weekend vol vertrouwen in en kijken uit naar vrijdag voor onze eerste twee trainingen.”

Zoals gebruikelijk op het Lusail International Circuit is er een aangepast tijdschema, daarnaast bedraagt het tijdverschil met Qatar en Nederland twee uur. Het weekend begint voor de Moto2 klasse met twee trainingen op vrijdag en de derde training op zaterdagmiddag. De kwalificatie gaat zaterdag om 18:45 uur lokale tijd, 16:45 uur Nederlandse tijd van start en de race over 20 ronden begint zondag om 18:15 uur lokale tijd (16:15 uur Nederlandse tijd).