Thailand Grand Prix | Barry P12 | ZontaP17

Barry Baltus – P12:
“Het was een vreemde dag vandaag. Het gevoel dat we ‘s ochtends hadden tijdens de droge warm-up sessie was niet geweldig. Daarna was de race erg nat, we hadden veel moeite met de hoeveelheid water. Uiteindelijk eindigden we op de twaalfde plaats en dat is niet zo slecht, we hebben weer vier punten gescoord en dat is beter dan niets. Ik ben blij dat ik weer naar huis kan gaan en dat we een week vrij zijn, daarna komen we terug voor meer in Australië.”

52394593980 d11e7f6e83 b

 

Zonta van den Goorbergh – P17:
“Ik heb niet veel woorden voor vandaag. Eindelijk hadden we in de warm-up een goede setup gevonden voor droge omstandigheden gevonden en reden we hele goede constante rondetijden. Dat maakte voor de race uiteindelijk niet uit want die was nat. Ik deed erg rustig aan om niet te crashen en zo op het einde aan te kunnen vallen. De omstandigheden waren onmogelijk en veel te gevaarlijk om überhaupt in te rijden.

Toen de rode vlag kwam was dat positief voor mij aangezien ik nu het kleine gaatje naar P8 niet hoefde te dichten. Helaas werd de wedstrijd niet meer herstart. Ontzettend jammer en erg verdrietig want er was veel mogelijk, heel veel …”

52394454789 380e323263 b

 

Jarno Janssen – RW Racing GP teammanager:
“Zonta reed op de vijftiende plaats maar maakte een klein foutje waardoor hij als zeventiende over de streep kwam. Toen werd de rode vlag gezwaaid en kwam er geen herstart, dat was voor hem natuurlijk een flinke teleurstelling. Ook voor ons is dat erg jammer.

Het is niet de race geweest zoals we die hadden willen finishen en we kunnen ons ook moeilijk neerleggen bij het feit dat er geen herstart is gekomen. Gezien de omstandigheden was het natuurlijk onmogelijk, ik heb zelden zoveel water naar beneden zien komen in korte tijd. Het was simpelweg te gevaarlijk om de race door te laten gaan.

Aan de ene kant van de box zijn we natuurlijk best wel happy, vooral omdat het met Barry dit weekend niet goed ging. Om er dan toch nog een twaalfde plaats uit te slepen breng je een slecht weekend toch tot een goed einde. Aan de kant van Zonta was het natuurlijk een teleurstelling, zowel voor het team als voor hem, want we denken dat we met hem de eerste punten hadden kunnen scoren als de race herstart zou worden. Hij maakt veel progressie de laatste races en dan is het zuur als het op zo’n moment dan even niet gebeurt. Maar het is niet anders, we moeten door naar de volgende.”