Motul Grand Prix of Japan | Barry P14 | Zonta P16

Barry Baltus – P14:
“Het was vandaag niet onze beste race van het seizoen. We begonnen vanaf P10 en eindigden op P14, daarom ben ik een beetje teleurgesteld. Ik miste iets in de eerste paar ronden en toen was de groep al weg. We scoorden nog twee punten, wat goed is, maar we moeten nog meer verbeteren. Ik weet zeker dat het snel komt. Hopelijk lukt het volgende week en verkleinen we het gat naar de top, ik kijk uit naar Buriram.”

53A5022 website

 

Zonta van den Goorbergh – P16:
“Vandaag begon niet heel goed want op een droge baan in de warm-up sessie hadden we wat problemen met de remmen. Dat hield ons tegen om te pushen en dat was erg jammer want het was pas de tweede droge sessie van het weekend, daardoor ging ik de wedstrijd in met niet heel veel vertrouwen. De start was niet eens heel slecht maar ik verloor veel tijd omdat ik in bocht 1 wijd werd gedrukt. Vervolgens remde ik op het punt waar ik tijdens de warm-up ook remde maar dat was nu veel te vroeg dus verloor ik meer plaatsen.

Daarna kon ik wel een goed tempo rijden en werd ik steeds sneller. Als we kijken naar de rondetijden die ik toen reed, verloor ik minder dan een seconde per ronde op de top vier dus dat was prima. Vanwege het gebrek aan het vertrouwen gaven we het in het begin weg, nu gaan we ons richten op Thailand.”

0F6A8730 website

 

Jarno Janssen – RW Racing GP teammanager:
“Het was vandaag zeker geen makkelijke race maar we wisten gisteren ook al wel dat dat het geval zou zijn. Barry had gisteren de nodige problemen maar hij reed een heel goede warm-up, dat gaf hem het vertrouwen voor de race. Jammer genoeg had hij pech in de eerste bocht en werd hij flink aan de kant gezet door een andere rijder wat hem vier plaatsen kostte. Uiteindelijk heeft hij een solide race gereden en tot het einde gevochten waarmee de WK punten zeker verdiend zijn. Dat is belangrijk voor hem en voor ons.

Zonta heeft een hele knappe race gereden waarin hij tot aan het eind hele knappe rondetijden wist te rijden. Hij finisht uiteindelijk maar zo’n zeven seconden achter Barry en dat is heel goed. Hij heeft een grote stap gemaakt, jammer dat we net dat laatste puntje niet hebben kunnen pakken. Een zestiende plaats is hoe dan ook goed en we zijn er zeer tevreden mee.”

 

Fotocredits: Rafa Marrodán