AustralianGP | Animoca Brands Australian Motorcycle Grand Prix | vrijdag

Barry Baltus – P20:
“Vandaag was de eerste dag dat ik hier in Australië heb gereden. Vanochtend waren de omstandigheden erg lastig, het was moeilijk met de wind en de regen en veel rijders kwamen ten val. Ik probeerde op de motor te blijven en fouten te vermijden. In FP2 was het weer veel beter, maar er stond nog steeds een zeer sterke wind. We hebben een stap gemaakt maar het was niet genoeg. Alles ligt heel dicht bij elkaar en P9 is maar een paar tienden van ons verwijderd. Ik denk dat we er morgen kunnen staan, daar hebben we vertrouwen in. Ik reed vandaag alleen en deed mijn eigen tempo, want we werkten vooral voor de race, morgen doen we een ‘time attack’. Ik heb genoten op het circuit vandaag, het is een geweldige baan. Het is een grote teleurstelling wat er met Zonta is gebeurd, maar helaas hoort dat erbij, ik weet zeker dat hij snel zal herstellen.”

Zonta van den Goorbergh – NC:
“Helemaal naar Australië reizen om twee bochten te rijden was niet helemaal de bedoeling natuurlijk. In de out lap raakte ik in bocht 2 een natte plek en het was meteen gedaan. Ik verloor de achterkant en landde op mijn pols, dus ik heb ‘m toen meteen gebroken of in de grindbak. De eerste impact op het asfalt was hard maar niet extreem, maar later werd ik in de grindbak nog eens aangetikt door de motor waardoor ik voorover viel en op mijn pols landde.Het is ontzettend jammer en ik zal morgen naar huis gaan om te revalideren, hopelijk kunnen we er dan in Valencia weer bij zijn.”

Jarno Janssen – RW Racing GP teammanager:
“Dit was zeker niet de start waar we op gehoopt hadden. Het ging vrijwel meteen mis voor Zonta, de omstandigheden in de eerste vijf minuten van FP1 waren ontzettend moeilijk vanwege hele heftige windstoten. Meteen lagen er veel rijders in de grindbak, helaas was Zonta daar één van. Hij is daarbij ongelukkig terechtgekomen en heeft een kleine fractuur opgelopen in zijn pols, voor hem is daarmee het weekend voorbij. Dat is natuurlijk altijd spijtig maar helemaal als je hier in Australië zit. Het hoort er helaas bij en we kunnen daar alleen maar van leren. Nu moeten we naar de toekomst kijken en of Zonta er in Maleisië alweer bij is of in Valencia kunnen we nu nog niet zeggen.
Voor Barry is het natuurlijk ook een nieuw circuit omdat we hier een aantal jaren niet geweest zijn en hij merkt ook wel dat dit geen makkelijk baan is. De weersomstandigheden speelden ook parten met af en toe wat spetters, dan moet je veel vertrouwen hebben. Hij heeft twee redelijke trainingen gereden en zit niet ver van een plaats in Q2 af, daar kunnen we best wel tevreden over zijn. Morgen zullen we een stap moeten maken en dan kijken we wel waar we uitkomen.”