RW Racing GP presenteert nieuwe 2022 kleurstelling

RW Racing GP heeft donderdag 24 februari haar team en nieuwe kleurstelling voor het seizoen 2022 gepresenteerd. De teampresentatie vond plaats in de Ziggo Sport studio in Hilversum.

RW Racing GP begint in 2022 aan een nieuw hoofdstuk. Zo keert het enige Nederlandse Grand Prix na vier seizoenen weer terug naar Kalex, de chassisfabrikant waar het in het Drentse Dwingeloo gevestigde wegraceteam ook in haar eerste jaren in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap mee actief was.

Het team zal wederom met twee coureurs aan de start verschijnen. Zo zal Barry Baltus voor het tweede seizoen op rij de kleuren van het team verdedigen terwijl de pas 16-jarige Zonta van den Goorbergh binnen het team zijn debuut zal maken als Grand Prix coureur.

Donderdag 24 februari onthulden Van den Goorbergh en Baltus in de Ziggo Sport studio de kleuren van de nieuwe 2022 RW Racing GP machine.

 

Barry Baltus: “We hebben een geweldig voorseizoen achter de rug en nu we de nieuwe kleuren hebben onthuld kan ik niet wachten om naar Qatar te gaan. Het team heeft echt geweldig werk verricht de afgelopen maanden. Het was veel werk voor de jongens om alles op tijd klaar te hebben, maar ik denk dat alles tot in de puntjes toe goed geregeld is. Niet alleen tijdens de testdagen verliep het goed maar ook de nieuwe kleurstelling ziet er prachtig uit. Ik kijk dan ook met veel vertrouwen uit naar het seizoen en ik ben ervan overtuigd dat we dit seizoen opnieuw een stap kunnen maken. Ik heb er alle vertrouwen in. Laat het seizoen maar beginnen.”

Barry Ziggo RW

Zonta van den Goorbergh: “Het seizoen 2022 staat op het punt te beginnen en ik kan niet wachten! Door me aan te sluiten bij het RW Racing GP als Moto2 rookie heb ik deze winter heel erg hard gewerkt en dat zal ik ook blijven doen tijdens het seizoen waarin ik elk weekend meer zal leren en vooruitgang zal boeken. We hebben deze winter veel tijd in Spanje doorgebracht om ons voor te bereiden en in de laatste weken heb ik mijn eerste ronden met de 2022 motor gereden. Met de eerste race volgende week en de laatste race in november weet ik dat het een lang seizoen wordt, maar ik kijk ernaar uit! Ik heb er alle vertrouwen in dat we een heel mooi debuutseizoen kunnen hebben met de geweldige mensen in het team!”

Zonta Ziggo RW

Jarno Janssen – teammanager: “Met trots presenteren wij onze rijders en onze kleuren voor het aankomende Moto2 seizoen. We zijn als team na vier intensieve maar fantastische jaren terug op de baan met Kalex motoren.  Met deze motoren denken we een zo goed mogelijk pakket te kunnen bieden aan onze rijders. Het is bijzonder en speciaal om zo’n jonge rijders line-up te hebben. Twee jonge jongens met heel veel potentieel.

We hebben een intensieve winter achter de rug met zeven testdagen. De afsluitende test afgelopen weekend was de eerste echte krachtmeting voor Zonta op een Moto2 machine en voor Barry met de voor hem nieuwe Kalex.

We hebben veel geprobeerd en veel testkilometers kunnen maken, en dat onder goede omstandigheden. Nu vertrek het team de komende week naar Qatar voor de eerst Grand Prix, een Grand Prix waar we mee gaan doen voor de punten. Ik wil iedereen bedanken die zich de afgelopen maanden tomeloos heeft ingezet om alles voor elkaar te krijgen waar we nu zijn. Let’s go for it!”

De komende week vertrekt het team naar Qatar waar in het weekend van 4 t/m 6 maart op het Losail International Circuit de eerste Grand Prix van het maar liefst 21 wedstrijden tellende seizoen plaatsvindt.