Geslaagde driedaagse IRTA test voor RW Racing GP in Portimão

RW Racing GP kijkt terug op een geslaagde driedaagse IRTA Moto2 & Moto3 Official Test op het Autódromo Internacional do Algarve. Barry Baltus als Zonta van den Goorbergh wisten gedurende de test veel progressie te boeken en lijken klaar voor het eerste Grand Prix weekend van het seizoen in Qatar.

 

Voor de Moto2 en Moto3 coureurs stond er afgelopen drie dagen in Portimão de eerste en enige officiële IRTA test op de agenda ter voorbereiding op het 2022 seizoen. Het was de eerste kennismaking voor Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh met al hun Moto2 collega coureurs dit seizoen.

 

Drie dagen met elk drie sessies van 70 minuten stonden er op het programma. Vrijdag tijdens de eerste dag kwam de actie enigszins traag op gang vanwege de lage temperaturen in combinatie met een stevige wind. Ondanks de frisse omstandigheden wisten Baltus en Van den Goorbergh tijdens deze eerste dag respectievelijk 33 en 37 ronden te rijden op het Portugese circuit.

 

Zondag tijdens de tweede dag wisten beide heren hun progressie verder voort te zetten, beiden hun snelste rondetijden flink aan te scherpen om vervolgens tijdens de derde en afsluitende dag de laatste puntjes op de i te zetten.

 

Maandag tijdens de afsluitende dag deden zowel Baltus als ook Van den Goorbergh de wenkbrauwen fronsen bij de in de pitbox aanwezige RW Racing GP crew door meteen in de eerste sessie van de dag een aantal snelle rondetijden op de klok te zetten. Zo noteerde Baltus een snelste rondetijd van 1’42.898, een rondetijd welke uiteindelijk goed was voor de zestiende plaats op de tijdlijst van de derde dag. Van den Goorbergh haalde maandagochtend ook een huzarenstukje uit door niet alleen zijn progressie voort te zetten, ook hij wist maar liefst een seconde van zijn eigen tot dan toe snelste tijd van het weekend af te snoepen. Met een snelste rondetijd van 1’43.347 kon de pas 16-jarige coureur uit Breda na afloop van de dag als achttiende op de samengestelde tijdlijst van de derde en afsluitende dag teruggevonden worden

 

In de tweede sessie van de dag kwamen Baltus en Van den Goorbergh nog wel in actie voor een langere run. De derde en afsluitende sessie van deze derde dag – maar ook van deze test – lieten de twee jonge coureurs aan zich voorbijgaan.

 

De RW Racing GP crew heeft al het materiaal direct na afloop van de actie op de baan allemaal ingepakt. De flightcases staan gereed om vanuit Portugal getransporteerd te worden naar Qatar waar in het weekend van 4 t/m 6 maart op het Losail International Circuit de eerste Grand Prix van het seizoen wordt verreden.

Zonta van den Goorbergh
Snelste ronde: P18 – 1’43.347
“We kunnen opnieuw terugkijken op een geslaagde test. We hebben ons alle drie dagen weten te verbeteren. Vandaag tijdens de laatste dag zijn we een paar keer voor een time attack naar buiten gegaan. Hier was ik maar liefst een seconde sneller dan tot mijn dan toe snelste tijd. Ik reed mijn snelste ronde niet eens op een zachte band, we hebben deze later nog wel geprobeerd maar toen kwam het er net niet helemaal uit. Ook mijn racesimulatie was goed, de tijden waren goed en constant en ik reed mijn snelste ronde zelfs in de laatste ronde van deze run. Het testen zit er nu op, de komende dagen nog even goed uit proberen te rusten en dan volgende week op naar Qatar. Ik kijk er naar uit.”

ZONTA PORTIMAO LR

 

Barry Baltus
Snelste ronde: P16 – 1’42.898
“We kunnen terugkijken op een geslaagde driedaagse test hier in Portimão. De eerste dag was het best wel lastig vanwege de omstandigheden. Zondag tijdens de tweede dag ging het al beter maar vandaag konden we echt een hele grote stap maken. Vanmorgen meteen in mijn eerste ronde ging het meteen al goed. In deze eerste sessie wist ik mijn eigen snelste rondetijd dan ook flink aan te scherpen. Vervolgens gebruikten we in de tweede sessie nogmaals een nieuwe band en wist ik alleen rijdend in een lange run mijn eigen snelste rondetijd nogmaals te benaderen. Met name tijdens deze tweede sessie was mijn gevoel gewoon heel erg goed. Al met al denk ik dat we met een gerust hart kunnen zeggen dat we klaar zijn voor de eerste race van het seizoen. De samenwerking in het team is heel erg goed, de motor voelt heel erg goed aan. Dank aan het team, op naar Qatar.”

A01I7641 LR

 

Jarno Janssen, RW Racing GP teammanager
“Het winterseizoen zit erop en ik denk dat we niet anders kunnen concluderen dan dat we terug kunnen kijken op een aantal geslaagde testdagen. Het was in eerste instantie voor het team best wel weer even wennen om na vier jaar NTS terug te keren naar Kalex. We hebben gedurende de privé testdagen maar ook hier in Portimão wel een aantal ups-and-downs gehad. Vrijdag was gewoon een moeilijke dag, maar als ik dan zie hoeveel progressie beide jongens hier hebben weten te boeken dan staat hier op maandagavond een tevreden teammanager. De snelste rondetijd van Barry van vandaag was gewoon heel erg goed, en dan te bedenken dat hij zeker nog niet het achterste van zijn tong heeft laten zien. Ja en dan Zonta, ik denk dat we rustig kunnen stellen dat hij ons opnieuw heeft weten te verrassen. Het is gewoon superknap hoe snel hij zich aan weet te passen aan het extreem hoge niveau in de Moto2 klasse. Zijn snelste rondetijd hier is gewoon heel erg goed. We zijn klaar voor de eerste Grand Prix en ik ben gewoon supertrots op deze twee jonge knapen, ze hebben het beiden gewoon super goed gedaan. Maar ook een woord van dank aan alle jongens binnen het team, samen met onze twee jonge knapen hebben ze fantastisch werk geleverd. Op naar Qatar.”