QatarGP: RW Racing GP verlaat Qatar met positief gevoel

Zonta van den Goorbergh vierentwintigste tijdens Moto2 debuut in Qatar. Barry Baltus ziet na een sterk gereden race op het Losail International Circuit het laatste WK punt verloren gaan na een crash vijf bochten voor het einde van de race.

 

Zonta van den Goorbergh startte zondag tijdens zijn eerste vanaf de negenentwintigste plaats op de grid. De pas 16-jarige coureur uit Breda maakte een redelijk goede start in de race, wist zich dapper te weren in het competitieve Moto2 startveld om uiteindelijk als vierentwintigste de finish te passeren.

 

Barry Baltus, voor het tweede seizoen op rij actief in de RW Racing GP kleuren, kende een goede start en wist zich gedurende de race constant in de top vijftien te handhaven. Tot enkele bochten voor de finish leek de talentvolle Belg af te stevenen op een keurige en verdienstelijke vijftiende plaats, en daarmee het laatste WK-punt te gaan scoren voor hemzelf en het Nederlandse Grand Prix team. Een enigszins onbezonnen actie van een collega coureur zorgde er helaas voor dat Baltus zijn race in het gravel eindigde en hij geen loon naar werken kreeg.

 

Zonta van den Goorbergh (P24):
“We kunnen terugkijken op een geslaagd eerste Grand Prix weekend. Op de tweede vrije training en de kwalificatie na ging het eigenlijk in alle sessies goed en ook over de race mogen we denk ik best wel tevreden zijn. Een vierentwintigste plaats is boven verwachting, ik had vooraf niet verwacht dat het meteen in mijn eerste race al zo goed zou gaan. Ik heb de hele wedstrijd zo’n beetje in een groepje gereden met Antonelli en Kelly. In de laatste ronde wist ik laatstgenoemde nog te passeren en passeerde ik als vierentwintigste de finish. We hebben nu een Grand Prix gehad, we gaan de positieve dingen en deze ervaring meenemen naar het volgende weekend over twee weken in Indonesië.”

 

QATAR A01I7320

 

Barry Baltus (DNF):
“Het is de tweede keer in Qatar, en mijn tweede keer dat ik hier niet aan de finish kom. Daar baal ik van, maar ondanks dit kan ik wel terugkijken op een fantastisch eerste Grand Prix weekend van het seizoen. Zaterdag wist ik me voor het eerst te plaatsen voor Q2, mijn beste kwalificatieresultaat te scoren en ook vandaag in de race ging het gewoon goed. Natuurlijk is het jammer dat ik in de laatste ronde van de wedstrijd door een andere coureur van mijn motor werd gereden, maar daar kon ik zelf niets aan doen. Dit soort dingen hoort ook bij het racen, maar het positieve gevoel over het weekend overheerst. Het team heeft geweldig werk verricht, de sfeer is goed en ook ons pakket waar we dit seizoen over beschikken is gewoon fantastisch. Dank aan alle jongens in de box, dank aan het hele team. Op naar Indonesië.”

 

QATAR A01I7082

 

Jarno Janssen, RW Racing GP teammanager:
“Laten we beginnen met Zonta, hij heeft hier gewoon een geweldige race gereden. Vierentwintigste worden en in de laatste ronde nog iemand passeren, daar kunnen we niet anders dan tevreden over zijn. Bijzonder knap, heel goed en boven alle verwachtingen. Aan de andere kant is het natuurlijk zuur wat Barry overkwam in de laatste ronde. Buiten zijn eigen schuld en door een ander op een vijftiende plaats rijdend onderuit te worden gereden is natuurlijk balen. Hij mag daar ook teleurgesteld over zijn, maar dit hoort ook bij het racen en dat gebeurt want je bent nu eenmaal niet alleen op de baan. Het belangrijkste is echter dat Barry dit hele weekend heeft laten zien dat hij gewoon in de punten kan rijden. Dat is het belangrijkste van dit weekend en ik denk dat we dat mee moeten nemen naar de komende races.”

Bron: Racesport.nl
Fotocredits: Rafa Marrodán