Pertamina Indonesian Grand Prix: Van den Goorbergh 23e, Baltus DNS

Zonta van den Goorbergh is zondag op het Pertamina Mandalika International Street Circuit als drieëntwintigste geëindigd in de tweede Moto2 race van het seizoen. RW Racing GP teamgenoot Barry Baltus moest afzien van deelname aan de wedstrijddag, dit naar aanleiding van zijn zaterdag opgelopen polsblessure.

Tijdens de wedstrijddag van de Pertamina Indonesian Grand Prix kwam alleen Zonta van den Goorbergh in actie voor het Nederlandse RW Racing GP. Teamgenoot Barry Baltus besloot in overleg met zijn crew af te zien van deelname nadat hij een dag eerder een vervelende polsblessure had opgelopen bij een crash in Q1.

Zonta van den Goobergh kende een goede start van de dag door tijdens de tien minuten durende warm-up sessie de achttiende rondetijd op de klok te zetten. Niet alleen de positie was goed, met name het verschil van slechts 0,8 seconde met de snelste man zorgde voor lachende gezichten bij de jonge Nederlander en zijn crew.

Later op de dag tijdens de ingekorte wedstrijd – de race werd vanwege problemen met het asfalt ingekort van 25 naar 16 ronde – stond de pas 16-jarige coureur opnieuw zijn mannetje en passeerde hij als drieëntwintigste de eindstreep.

Zonta van den Goorbergh: “Ik ben eigenlijk best wel tevreden hoe het gegaan is tijdens de wedstrijddag. Tijdens de warm-up was het gevoel meteen goed en reed ik de achttiende rondetijd, en dat op slechts 0,8 seconde van de snelste man. Ook over mijn resultaat in de race ben ik wel tevreden alhoewel ik best wel wat verloor in de eerste ronde. Het was meteen na de start even heel erg hectisch en raakte ik in het gedrang. We raakten met een aantal rijders elkaar en het scheelde maar heel weinig of we waren daar met een aantal mensen onderuit gegaan. Hierdoor verloren we best wel wat tijd en verloren we de aansluiting. Ondanks dat het een ingekorte race was kwamen we als drieëntwintigste over de finish, en dat op ongeveer 30 seconden van de winnaar. We hebben weer veel geleerd dit weekend hier in Indonesië, deze ervaring nemen we mee naar Argentinië waar over twee weken al de volgende Grand Prix op het programma staat. Ik kijk er nu al naar uit.”

 

A01I4777

Barry Baltus: “We hadden na mijn crash en polsblessure samen overlegd dat we het zondagochtend zouden proberen als de baan nat zou zijn. Helaas was dit niet het geval tijdens de warm-up en hoe moeilijk het was denk ik dat we voor de verstandigste optie hebben gekozen. Ik ga de komend tijd thuis in België de nodige rust nemen om mijn pols te laten herstellen. Nogmaals mijn excuses aan het team, maar het is even niet anders. Over twee weken in Argentinië hopen we er weer te staan.”

A01I9544

Jarno Janssen, RW Racing GP teammanager: “Het is natuurlijk jammer dat Barry vandaag niet in actie kon komen. Als de baan nat geweest zou zijn geweest dan hadden we het misschien kunnen proberen, maar dat was niet het geval en dus besloten we om geen risico te nemen en hem vandaag langs de kant te houden. Ondanks dat Zonta zelf misschien niet helemaal tevreden was over zijn race denk ik dat hij opnieuw met een goed gevoel terug kan kijken op zijn tweede Grand Prix weekend. Zondagochtend in de warm-up liet hij al zien dat hij steeds maar weer progressie weet te boeken. Als achttiende en op slechts 0,8 seconde van de snelste man deze sessie af te sluiten is gewoon heel erg goed. Ook zijn race was gewoon goed, drieëntwintigste op iets meer dan 30 seconden van de winnaar is op dit moment gewoon een puike prestatie.”

De eerstvolgende Grand Prix voor RW Racing GP wordt over twee weken (1 t/m 3 april) verreden op Termas de Rio Hondo in Argentinië

Bekijk hier alle beelden

Foto: Rafa Marrodan

Bron: Racesport.nl