Sterk Argentijns weekend zonder beloning voor Zonta van den Goorbergh

Zonta van den Goorbergh heeft zijn sterke kwalificatie van zaterdag op Autódromo Termas de Río Hondo zondag niet weten te verzilveren tijdens de Moto2 race van de Gran Premio Michelin de la República Argentina. De RW Racing GP coureur schoof in de tweede ronde onderuit waardoor er een vroegtijdig einde kwam aan zijn race.

Na een indrukwekkende zaterdag in Argentinië, waar Zonta van den Goorbergh zich op een verdienstelijke veertiende plaats wist te kwalificeren voor de zondag te verrijden Moto2 race van de Gran Premio Michelin de la República Argentina, begon de wedstrijddag zondag ook veelbelovend voor de RW Racing GP coureur.

51975573087 17d94469a4 b

Van den Goorbergh noteerde tijdens de warm-up een verdienstelijke zestiende rondetijd waarmee niets een goed resultaat in de wedstrijd in de weg leek te staan. Helaas pakte het zondagmiddag iets anders uit. Na een redelijke start van de wedstrijd ging het vervolgens op de zestiende plaats rijdend in de tweede ronde mis. De 16-jarige coureur remde in bocht twee een fractie te laat, kwam daarbij op het ‘vieze’ deel van de baan terecht met als gevolg een onschuldige schuiver en een vroegtijdig einde van de race.

Zonta van den Goorbergh: “Ik denk dat we terug kunnen kijken op een geslaagd weekend hier in Argentinië, dit ondanks dat de wedstrijd niet hetgeen gebracht heeft waar we vooraf op hoopten. Maar goed, ik denk dat de trainingen en kwalificatie heel erg goed zijn verlopen, veel beter dan in Qatar en in Indonesië. Ook in de warm-up ging het goed en alle ingrediënten waren dan ook aanwezig voor een goed resultaat in de race. Helaas pakte dit iets anders uit. Mijn start was ten eerste niet heel erg goed, maar vervolgens wist ik in de eerste ronde meteen weer een flink aantal plaatsen goed te maken. In de tweede ronde kreeg ik de motor niet helemaal goed gestopt bij het ingaan van bocht twee, kwam ik op het smerige deel van de baan terecht en raakte ik de voorkant kwijt. Zonde, jammer maar ook dit soort dingen horen bij het racen. Het belangrijkste is dat we dit weekend opnieuw flink progressie hebben weten te boeken. We gaan nu naar Austin, ik kan niet wachten om daar komende vrijdag alweer op mijn RW Racing GP machine te mogen stappen.”

51978013886 67fcfb0a9a b

Jarno Janssen, RW Racing GP teammanager: “Ja wat zal ik ervan zeggen. Jammer dat de race voor ons al zo vroeg eindigde. Dit hadden we niet verwacht, ook Zonta niet. Ik denk dat Zonta de snelheid had om in de race voor de dertiende tot zestiende plaats mee te doen. De start van de race was niet helemaal goed, maar Zonta herpakte zich meteen. Een heel klein en onschuldig foutje in de tweede ronde werd echter meteen afgestraft en dat betekende einde wedstrijd. Maar goed, terugkijkend op het weekend hier dan denk ik dat we niet anders dan heel erg trots kunnen zijn. Echt heel veel lof voor Zonta op de wijze waarop hij zich hier dit weekend gepresenteerd heeft, daarmee heeft hij veel indruk gemaakt binnen de paddock. Op naar Austin, de volgende race waar Barry er ook weer bij zal zijn.”

51978578015 929ac46b37 b

De eerstvolgende Grand Prix staat al over enkele dagen op het programma als het Circuit of the Americas in Austin in het weekend van 8 t/m 10 april plaats van handeling zal zijn voor de vierde Grand Prix van het seizoen, de Red Bull Grand Prix of the Americas.

Bekijk alle foto’s

Photos: Rafa Marrodan

Bron: Racesport.nl