Red Bull Grand Prix of the Americas: P10 Barry, Zonta DNF

Barry Baltus (P10):
“Het was best wel een bijzonder weekend. We begonnen hier vrijdag met een flinke domper en ik kan nu wel zeggen dat ik vrijdagnacht heel slecht heb geslapen. Gelukkig wisten we ons zaterdag goed te herpakken en hebben we vandaag een goede race gereden. De race was zeker niet makkelijk, met name de laatste vijf ronden waren heel zwaar en lastig te managen. Ik reed alleen en ik wilde koste wat kost de finish halen. De tiende plaats is de plaats waar ik elke training, elke kwalificatie en in elke race wil staan. We hebben het vandaag gefixt en daar ben ik heel erg blij mee. Dank aan de jongens in het team, dank aan Jarno en dank aan mijn manager.”

 

A01I0150 LR

 

Zonta van den Goorbergh (DNF):
“Een frustrerende dag, meer kan ik er niet van maken. We hebben het hele weekend gewerkt aan het finetunen van de launch control, dit om mijn start nog beter te maken. Ik denk dat dit ook gelukt is want mijn start van de race was zeker niet verkeerd. Meteen na de start was het, zoals vooraf al werd voorspeld, chaos in de eerste bocht waardoor ik uit moest wijken. Ik verloor hier een paar plaatsen, maar ik zat er volgens mij nog steeds wel redelijk goed bij. Even later zag ik voor me al iemand in de fout gaan, dus er was al een incident voor me. Ik remde vervolgens voor de bocht en er rijdt iemand zo vol achterop me met als gevolg dat ik onderuit schoof. Vervolgens word ik ook nog door een andere coureur overreden, maar gelukkig kwam ik er goed vanaf. Frustrerend, helemaal na het vele en harde werken van de afgelopen dagen hier. Als je ziet hoe we vrijdag begonnen – dat was gewoon slecht – en hoe we zaterdag zo’n stap wisten te maken. Tweeëntwintigste in de kwalificatie, zondagmorgen een twintigste rondetijd in de warm-up en als je er dan zo in het begin van de race vanaf wordt gereden dan is dat zuur, heel zuur. Het is helaas niet anders, dit hoort er ook bij. Op naar Portimão.”

 

ZONTA klein

 

Jarno Janssen, RW Racing GP teammanager:
“Als eerste zijn we natuurlijk heel erg blij met de tiende plaats van Barry. Heel knap hoe hij dit weekend heeft opgebouwd na zijn blessure maar ook zeker na een moeilijke eerste dag hier. In de race streed Barry mee in een groep die streed voor de zevende plaats. Op een gegeven moment was het risico voor hem te groot, ging het iets te hard voor hem waarna hij besloot om op safe te gaan met op de finish de tiende plaats als zijn beloning. Gewoon goed, heel blij mee. Wat betreft Zonta, natuurlijk is het jammer en zonde dat je er in het begin meteen afgereden wordt. Aldeguer wilde gewoon iets te veel en ramde Zonta vol van achteren met het gevolg dat het einde race was. Maar ondanks dit heeft hij weer veel geleerd dit weekend en heeft hij het gewoon super gedaan tijdens de eerste vier Grand Prix weekenden buiten Europa, dit ondanks twee nul scores. Gewoon superknap hoe hij zich staande heeft weten te houden, hoeveel progressie hij heeft weten te boeken en hoe hij zich in de kijker heeft gereden. We gaan nu terug naar Europa, en ik ben ervan overtuigd dat we daar nog mooie dingen gaan zien van onze jonge landgenoot.”