Grande Prémio Tissot de Portugal: Barry P9, Zonta DNF

Barry Baltus (P9):
“De race zit erop, het weekend is gedaan. Het was niet mijn beste weekend maar we gaan wel naar huis met zeven belangrijke WK punten. Bij de start van de race zat ik er eerst niet heel goed bij en streden we voor de posities waar we normaalgesproken niet willen zijn. Maar toen ging het mis: een megacrash en de wedstrijd werd stilgelegd. Gelukkig viel het mee wat betreft de blessures, laten we daar vooral heel blij over zijn. Maar goed, na de herstart eindigden we als negende en ik denk dat we daar ondanks alles blij en tevreden mee moeten zijn. Ik kijk uit naar de volgende Grand Prix in Jerez en dat we er daar vanaf het begin beter bij kunnen zitten. Dank aan het team, ook voor de jongens was het zeker geen makkelijk weekend.”

 

NTS02

 

Zonta van den Goorbergh (DNF):
“Het moge duidelijk zijn dat de racedag niet is verlopen zoals we vooraf graag zouden willen. De start van de race was gewoon goed, we zaten er meteen goed bij en ik had echt een gevoel dat we voor een mooie klassering konden gaan. Het begon echter een beetje te regenen maar de ronde ervoor had ik nog niks gevoeld, de eerste bocht ook nog niets bijzonders gevoeld en even later lagen we met elf coureurs in de grindbak. Heel jammer en erg zonde want we waren echt goed onderweg. We kunnen er helaas niets meer aan veranderen, het is zoals het is. Laten we vooral blij zijn dat we er zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen en komend weekend in Jerez opnieuw een kans krijgen.”

 

153A1848

 

Jarno Janssen, RW Racing GP manager:
“Ongelooflijk, wat een dag. Natuurlijk zijn we blij met de negende plaats en de zeven WK punten welke Barry bij de zes punten kan voegen die hij al had. Maar dit was niet een normale en gewone race, een race waarin er een megacrash plaatsvond welke zorgde voor een rode vlag en waar helaas ook Zonta bij betrokken was. Het was een race waarvan we vooraf niet hadden gehoopt dat deze zo zou eindigen. Het enige waar we blij mee mogen en kunnen zijn is dat alle coureurs er zonder noemenswaardige verwondingen van af zijn gekomen en dat het bij materiele schade is gebleven. Laten we daarom maar blij zijn met het resultaat van Barry en dat we komend weekend met beiden aan de start kunnen verschijnen tijdens het volgende Grand Prix weekend in Jerez.”

 

IMGL0433