Succesvolle shakedown voor NTS RW Racing GP in Valencia

NTS RW Racing GP heeft een tweedaagse test in Valencia naar tevredenheid afgesloten. Met name Bo Bendsneyder verrichte veel werk met de voor hem nieuwe NTS-machine. Steven Odendaal kon vanwege een voetblessure niet het volledige programma afwerken.De test in Valencia moet gezien worden als een shakedown voor NTS RW Racing GP. Samen met nog een aantal Moto2- en Moto3-teams huurde het Nederlandse team het circuit van Valencia af voor een privétest om voorafgaand aan de eerste officiële test over twee weken de eerste nieuwe onderdelen uit te proberen.

“Tot onze verrassing troffen we bij onze partner GEO Technologies in Zwitserland een compleet nieuw frame aan, met alles doorgevoerd waarop we vorig jaar op- of aanmerkingen hadden”, vertelt teammanager Jarno Janssen. “Behalve een nieuw frame hebben we natuurlijk ook het nieuwe Triumph-motorblok en dit seizoen zijn onze fietsen uitgerust met KYB-vering. We zijn we dus eigenlijk van nul af aan begonnen deze twee dagen. De focus lag dan ook op het verzamelen van data van verschillende afstellingen en kijken hoe de machine en de rijders daarop reageren.”

De resultaten van die eerste test stemden Janssen tot tevredenheid, met name die van Bo Bendsneyder. “Vanwege zijn beenblessure kon Bo bij de test in november niet veel doen. Daarom was het heel spannend om te zien hoe het nu zou gaan, want dit was eigenlijk de eerste keer dat hij weer fit en wel op de motor zat. In vergelijking met de andere Moto2-rijders die hier zijn, onder wie Alex Marquez, doet hij niet veel onder. Het is echt veelbelovend wat we hier hebben gezien.”

Steven Odendaal kon maar een beperkt aantal ronden afleggen. De Zuid-Afrikaan had nog veel last van de voetblessure (een verbrijzelde teen) die hij begin december opliep. Woensdag reed hij daarom maar 25 ronden. Vandaag stapte hij pas halverwege de middag weer op.

Bo Bendsneyder: “Het ging heel goed en ik ben dan ook dik tevreden. We hebben veel verschillende dingen kunnen uitproberen en het nieuwe NTS-chassis en de Triumph- motor voelen goed aan. Van mijn been heb ik tijdens het rijden weinig last.”

Steven Odendaal: “Helaas heb ik nog erg veel last van mijn voet, en vooral tijdens het rijden doet het veel pijn. Ik heb dus niet zoveel kunnen rijden als Bo en dat is jammer. Hopelijk gaat het over twee weken, als we de officiële test in Jerez hebben, weer beter.”