Tranen en vreugde in de laatste race van 2018

NTS RW Racing GP heeft het debuutseizoen in stijl afgesloten ook al kon Joe Roberts de volgende mijlpaal van het team niet behalen. Steven Odendaal wist een moeilijk weekend af te sluiten met meer punten voor het nog jonge project dit jaar. 

Zoals voorspeld kwam de regen terug op zondag in Valencia wat voor zeer lastige omstandigheden zorgde tijdens de race. De angstloze Joe Roberts liet een geweldige prestatie zien waarbij hij zichzelf door het veld naar voren wist te vechten voor een mogelijke top vijf finish waarna hij slachtoffer werd van de zeer verraderlijke omstandigheden.

Steven Odendaal bewees zich als een ware racer en kwam heldhaftig terug van een lastig weekend. Met een keurige dertiende plaats haalde de Zuid-Afrikaan drie punten voor de ambitieuze Japanse en Nederlandse samenwerking aan het eind van hun debuutseizoen.

De race van vandaag is echter het eind van de samenwerking tussen het team en Joe Roberts. Alle teamleden wensen hem het beste voor de toekomst.

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), 13e:

“Om eerlijk te zijn ben ik blij want het was een goede race aangezien ik een aantal punten heb kunnen halen na dit moeilijke weekend voor mij. Het was echt een rampzalig weekend want vijf keer crashen is niet makkelijk om van terug te komen en het sloopt je zelfvertrouwen. Deze dertiende plaats binnenslepen is geen slecht resultaat dus we kunnen tevreden zijn met dit einde van het seizoen. Mijn dank gaat uit naar het hele team en NTS voor hun harde werk gedurende het jaar en ik kijk er naar uit om onze toekomstige uitdaging volgende week in Jerez te starten. Ik ben blij dat ik verder kan gaan met het team en NTS.”

 

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), NC:

“Vandaag was natuurlijk heel teleurstellend. De start van de race was heel slecht omdat ik van de baan werd gedrukt in de tweede bocht. Ik was volledig van de baan en lag op de laatste plaats. Toch kreeg ik het voor elkaar om terug te komen naar de zesde plaats. Ik was heel snel en wist de posities best makkelijk te winnen. Daarna maakte ik een fout die heel snel gemaakt kon worden in deze race. Het voelt heel frustrerend want de top vijf was haalbaar vandaag omdat ik me comfortabel voelde. Het is natuurlijk een heel teleurstellend einde van het seizoen met het team en NTS. We hebben ons uiterste best gedaan om van achter helemaal naar voren te komen. Ik denk dat dit een sterke prestatie was dus daarom wil ik het hele team en NTS bedanken. Zij hebben alles voor me gedaan dit seizoen en het was erg mooi en leuk om met het team te zijn dit jaar. Iedereen bedankt voor alles en het beste voor de toekomst.”

 

Jarno JANSSEN (Team manager):

“Tranen en vreugde beschrijft onze race vandaag het beste. We wisten dat het een heel moeilijke race zou worden waarin veel kon gebeuren. Vandaag was het heel belangrijk om de snelheid te controleren maar de race begon al met een incident voor Joe in de tweede bocht waarvoor hij moest uitwijken. Maar hij wist ongelooflijk snel zijn snelheid weer op te pakken en presteerde fantastisch totdat hij een fout maakte en hij een mogelijke top zes zag verdwijnen. Dit is natuurlijk erg jammer maar we hebben met plezier naar hem gekeken en het was mooi om te zien hoe erg zijn best hij deed en hoe krachtig hij was. Wat Steven betreft, het was een moeilijk weekend voor hem na vijf crashes met de laatste in de warm-up vanochtend. Maar hij heeft het fantastisch gedaan en met de dertiende plaats behaalt hij de laatste drie punten voor NTS in 2018, daar zijn we erg blij mee. Uiteindelijk willen we beide coureurs en alle teamleden bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar. We kunnen terugkijken op veel mooie momenten dankzij hen en we nemen afscheid van Joe, het beste voor jouw toekomst gewenst.”

 

#ValenciaGP Moto2™ – Race Classification after 25 Laps:

1 Miguel OLIVEIRA / POR / Red Bull KTM Ajo / KTM / 45´07.639

2 Iker LECUONA / SPA / Swiss Innovative Investors / KTM / +13.201

3 Alex MARQUEZ / SPA / Estrella Galicia 0,0 Marc VDS / KALEX / +22.175

13 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS RW Racing GP / NTS / +49.113

NC #16 Joe ROBERTS / USA / NTS RW Racing GP / NTS

 

Moto2™ World Standing:

1 Francesco BAGNAIA / ITA / KALEX / 306

2 Miguel OLIVEIRA / POR / KTM / 297

3 Brad BINDER / RSA / KTM / 201

27 #16 Joe ROBERTS / USA / NTS / 5

28 #4 Steven ODENDAAL / RSA / NTS / 4