#AragonGP: NTS RW Racing GP in 2019 met Bendsneyder en Odendaal

Nadat NTS RW Racing GP onlangs in Misano al overeenstemming wist te bereiken met Bo Bendsneyder heeft het enige Nederlandse Grand Prix Team zaterdag in Aragon wereldkundig gemaakt dat Steven Odendaal komend seizoen het team trouw zal blijven. Met de komst van Bendsneyder en het aanblijven van Odendaal heeft het team haar rijdersbezetting voor komend seizoen compleet.

Steven Odendaal zal ook in 2019 actief zijn als NTS RW Racing GP coureur in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De 25-jarige Zuid-Afrikaan en het Nederlandse Grand Prix Team hebben hierover overeenstemming weten te bereiken tijdens het veertiende Grand Prix weekend van het seizoen op het Motorland Aragon Circuit in Spanje.

Odendaal, die in 2017 als eerste coureur betrokken was bij het nieuwe NTS project en in het debuutseizoen van het Japanse chassis als derde eindigde in FIM CEV Moto2 European Championship, is dit seizoen een belangrijke schakel binnen NTS RW Racing GP voor de verdere ontwikkeling van het Japanse NTS chassis in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Odendaal’s tomeloze inzet, zijn reeds opgedane kennis en ervaring in combinatie met de drive om het gezamenlijke project naar een hoger niveau te brengen heeft geresulteerd in een verlenging van de samenwerking en een langer verblijf van Odendaal als coureur binnen het enige Nederlandse Grand Prix Team.

Met de al eerder vastgelegde Bo Bendsneyder en het verlengen van de overeenkomst met Odendaal heeft NTS RW Racing GP haar rijdersbezetting voor het seizoen 2019 compleet.

 

#4 Steven ODENDAAL, NTS RW Racing GP coureur:

“De deal is rond, ik ben blij dat ik komend seizoen opnieuw samen met NTS RW Racing GP uit ga komen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Ook al ben ik dit seizoen voor het tweede jaar betrokken bij het nieuwe NTS project, komend seizoen zal alles weer nieuw zijn met de komst van Triumph als nieuwe motorenleverancier. Ik wil RW Racing GP en NTS bedanken voor het vertrouwen dat ze me hiermee geven. Ik kijk er naar uit om de resterende wedstrijden van het seizoen samen nog een aantal aansprekende resultaten te behalen om vervolgens vol gas te beginnen aan de voorbereidingen voor 2019. Ik kijk hier echt naar uit, helemaal omdat we de afgelopen week in Valencia al een eerste en veelbelovende test afgewerkt hebben op de 2019 machine. Komend seizoen beginnen alle chassisfabrikanten met de komst van de Triumph krachtbron weer op nul, en ik heb er alle vertrouwen in dat NTS hier goed voor de dag zal komen en haar mannetje zal staan.”

 

Jarno JANSSEN, NTS RW Racing GP teammanager:

“Nadat we onlangs al bekend konden maken dat we voor 2019 overeenstemming hadden weten te bereiken met Bo Bendsneyder om als coureur voor ons team uit te komen zijn we nu verheugd te kunnen melden dat Steven Odendaal ook komend seizoen in de kleuren van NTS RW Racing GP actief zal zijn. Steven is vanaf het allereerste begin betrokken geweest bij het NTS project en hij is voor ons van grote waarde wat betreft de verdere ontwikkeling van het chassis en ons gezamenlijke project. Niet alleen vanwege zijn fantastische inzet maar bovenal ook vanwege zijn gedrevenheid, interesse en kennis om het chassis nog beter te maken. Naast de Grand Prix weekenden zijn we momenteel al heel druk bezig met volgend seizoen en werken we een dubbel en intensief testprogramma af met de nieuwe Triumph krachtbron. Onlangs hebben we een zeer succesvolle test afgewerkt in Valencia en ook aanstaande maandag zullen we hier in Aragon met onze vaste testcoureur Alex de Angelis weer volop verder testen met de nieuwe Triumph voor 2019. Het doel van dit intensieve testprogramma is om eind november – tijdens de eerste officiële Moto2 test ter voorbereiding op 2019 – in Jerez zo goed als mogelijk voor de dag te komen met Bo en met Steven, die sinds vandaag ook een getekend contract op zak heeft voor komend seizoen en definitief deel uit blijft maken van ons team.”