RW Racing GP met Van den Goorbergh en Pasini naar Valencia

RW Racing GP zal komend weekend tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia aan de start verschijnen met Zonta van den Goorbergh en Mattia Pasini. De jonge Nederlander is voldoende herstel van zijn op Phillip Island opgelopen polsblessure terwijl de ervaren Mattia Pasini als vervanger zal optreden van Barry Baltus, de jonge Belg die onlangs in Sepang ten val kwam en momenteel herstellende is van daarbij opgelopen voetblessure.

Zonta van den Goorbergh liep onlangs bij een val tijdens de eerste vrije training van de Australische Grand Prix op Phillip Island een vervelende polsblessure op. De jonge Nederlander keerde meteen na het ongeval terug naar Nederland om zich volledig te kunnen richten op het herstel. Na het missen van de Maleisische Grand Prix is de RW Racing GP coureur inmiddels voldoende hersteld om af te reizen naar Valencia en deel te nemen aan de afsluitende Grand Prix van het seizoen op Circuit Ricardo Tormo.

In tegenstelling tot Van den Goorbergh zal RW Racing GP komend weekend nog niet kunnen beschikken over de diensten van Barry Baltus. De jonge Belg werd onlangs in België weliswaar succesvol geopereerd aan zijn bij een crash op het Sepang International Circuit gebroken voet. Het Grand Prix weekend in Valencia komt echter te vroeg voor Baltus, dit ondanks dat het herstel voorspoedig en naar wens verloopt.

De plaats van Baltus binnen het Nederlandse RW Racing GP zal in Valencia ingenomen worden door de ervaren Mattia Pasini. De inmiddels 37-jarige Pasini heeft maar liefst 241 Grand Prix starts achter zijn naam staan waarin hij twaalf keer een overwinning heeft behaald, waarvan twee in de Moto2 klasse. Dit seizoen kwam Pasini al in actie tijdens de Grand Prix van Italië en de Grand Prix van San Marino.

Zonta van den Goorbergh:
“Ik ben heel blij dat we weer aan de start kunnen staan in Valencia. Twee weken geleden na de crash in Australië zeiden we dat Valencia ons doel zou zijn voor de terugkeer maar dat was natuurlijk nog niet zeker, er waren nog veel vragen over de duur van het herstel en hoeveel pijn ik nog zou hebben. Afgelopen zondag heb ik een dag in Assen kunnen rijden met de supermotard, daar is alles goed verlopen. Ik heb daar wel een brace gedragen en wat pijnstillers genomen maar uiteindelijk hebben we een hele dag kunnen rijden: aan het einde van de dag had ik m’n ‘oude’ snelheid weer te pakken. Natuurlijk is het daar een stuk makkelijker dan tijdens een Grand Prix weekend maar het verliep goed en daardoor hebben we besloten om naar Valencia te gaan en daar aan het laatste raceweekend van 2022 deel te nemen.”

Mattia Pasini:
“Allereerst vind ik het erg jammer voor Barry dat hij een heftige voetblessure heeft opgelopen in Maleisië, aan de andere kant ben ik blij dat ik de kans heb gekregen om hem te vervangen. Het is een nieuw team voor mij en het wordt een nieuw avontuur, ik zal mijn best doen om er een mooi weekend van te maken voor zowel het team als mijzelf. Het belangrijkste is om te genieten en dan komen de resultaten misschien ook wel. Ik wil het team bedanken dat ze me deze kans hebben gegeven.”

Foto: Racesport.nl