PETRONAS Grand Prix of Malaysia | Barry NC

Barry Baltus
“Ik voelde me erg comfortabel met de harde achterband, hoewel ik op dat moment 17e lag. Toen ging ik de pits in om een zachte achterband te laten monteren en toen gebeurde het incident. Ik werd hard geraakt, maar die dingen kunnen gebeuren, dit is racen. Nu heb ik een breuk in mijn voet en we moeten zo snel mogelijk terug naar België om die te laten opereren.”

Jarno Janssen – RW Racing GP teammanager:
“Voor ons zeker niet de beste manier om een weekend te beginnen. De sessie begon redelijk maar tien minuten voor het einde was ons weekend voorbij. Dat is natuurlijk ontzettend zuur nadat we vorige week in Australië de uitvalbeurt van Zonta hadden en nu dus geen rijder aan de start hebben staan in Maleisië. Dat is behoorlijk pijnlijk en heb ik nog niet eerder meegemaakt.

Het was natuurlijk helemaal buiten Barry’s schuld om, we kunnen hem niets kwalijk nemen. Het was een vervelende samenloop van omstandigheden en hij is daar hard door getroffen. Barry zal geopereerd moeten worden en zal Valencia ook sowieso moeten missen. We hopen natuurlijk wel dat Zonta er in Valencia weer bij kan zijn en dat we daar volgende week positief bericht over krijgen. Die instelling moeten we vasthouden, we moeten positief blijven ook al zit het op dit moment even niet mee. Laten we hopen dat de pech nu achter ons ligt, dat Barry zich in ieder geval kan focussen op 2023 en we Zonta in Valencia weer aan de start kunnen zien staan.”