ValenciaGP | Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana | Zonta P21 | Passini DNF

Zonta van den Goorbergh – P21:
“We wisten van tevoren dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden en we mogen überhaupt al blij zijn dat ik ‘m heb uit kunnen rijden. Halverwege de race begon de kramp een grote rol te spelen, ik kreeg pijn aan m’n pols en daar schrok ik best wel van. De pijn werd wat minder maar de kramp werd alleen maar erger. Toen moest ik mijn tempo laten zakken, al kon ik nog redelijk bij het groepje blijven.

In de laatste vijf ronden verloor ik 2-3 seconden op mijn gebruikelijke rondetijden maar er zat niemand meer achter me, dus koos ik ervoor om de race gewoon rustig uit te rijden en te genieten van de laatste ronden van het seizoen. Volgend jaar zullen we weer beter aan de start staan.”

53A4380

Mattia Pasini – DNF:
“Ik had het erg naar m’n zin in de race. Ik genoot ervan en wist een goede comeback te maken totdat ik wat problemen kreeg met de achterband. Ik probeerde kalm te blijven in de strijd voor de zesde positie maar helaas maakte Alcoba een heel ondoordachte actie en ging ik meteen onderuit. Het is erg jammer want ik denk dat we een heel goede race hebben gereden en deze konden eindigden met de zesde plaats. Ik ben heel teleurgesteld voor mezelf en voor iedereen in het team want ze hebben me een mooie kans gegeven. Het is een mooi team dat het gevoel van een familie geeft en ze zijn zeer gemotiveerd, hopelijk komt deze kans er in de toekomst weer.”

53A5977

Jarno Janssen – RW Racing GP teammanager:
“We hebben achttien ronden genoten van de race wat Mattia heeft laten zien. Racen doe je in dit geval met dertig anderen en dan kan er wel eens wat gebeuren waar je niet vrolijk van wordt en dit was zo’n moment. Het zou een heel mooi resultaat geweest zijn en het had een geweldige afsluiter kunnen zijn maar helaas. Zoals gezegd achttien ronden van hem genoten en deze afsluiter van het seizoen past wel een beetje bij het hele jaar dat we niet veel geluk hebben gehad.

Aan de kant van Zonta moeten we gewoon blij zijn dat hij de race heeft uitgereden. Hij kwam hier niet fit aan en zelfs tot afgelopen donderdag was het nog de vraag of hij wel zou kunnen rijden. Dat heeft hij gelukkig gedaan en de wedstrijd tot een goed einde gebracht, voor hem is het natuurlijk ook tijd om even bij te tanken. We gaan een korte winter in en ons voorbereiden op het nieuwe seizoen, ik ben ervan overtuigd dat we daarin sterker voor de dag zullen komen dan dit jaar.”

MGL0128

53A7897

Meer foto’s

Photocredits: Rafa Marrodán