Raffin terug, maar nog verre van fit

Na drie races afwezigheid keerde Jesko Raffin in de Grand Prix van San Marino terug op de motor bij NTS RW Racing GP. Dat de Zwitser nog niet helemaal terug op niveau is, werd op de eerste dag op Misano al snel duidelijk. Raffin sloot de dag af op de 29ste plaats. Bo Bendsneyder was weliswaar ruim twee seconden sneller dan zijn teamgenoot, maar kwam niet verder dan de 27ste plaats.

De Zwitser moest sinds Jerez verstek laten gaan en onderging een aantal onderzoeken om uit te vinden waar de vermoeidheidsklachten vandaan kwamen. Nadat duidelijk was geworden dat een virusinfectie de oorzaak van de klachten moet zijn geweest, kon Raffin werken aan het herstel van zijn conditie. Op het circuit van Misano bleek echter dat die nog niet op het niveau is dat nodig is voor een dergelijke inspanning. In de tweede training kon Raffin bijvoorbeeld maar elf rondes afleggen. Hij sloot de eerste dag af op de 29ste plaats.
“Jesko wil heel graag en aan zijn inzet ligt het niet”, zag NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Het is heel spijtig, maar meer zit er nu even niet in door zijn fysieke gesteldheid. We moeten kijken of er gedurende het weekend verbetering in zit, of hij zich fysiek en mentaal kan opladen.” Over de 27ste plaats van Bo Bendsneyder, met een tijd van 1.38.833, was Janssen niet tevreden. “Daar zit absoluut meer in en dat moet er ook zeker een keer uitkomen.”

Bo Bendsneyder: “Het was een moeilijke dag. Het gevoel met de voorkant van de motor blijft slecht en we hebben helaas nog niks kunnen vinden om daarin een stap te maken. Hopelijk is het morgen beter.”

Jesko Raffin: “Na zeven weken niet rijden en drie races te hebben moeten missen, had ik gehoopt dat het veel beter zou gaan, maar al halverwege FP2 was ik doodop. Ik heb gewoon niet de kracht om te pushen. Ik heb het gevoel dat ik als een dweil op de motor zit. Het is afwachten hoe ik me morgen voel, en hoe ik herstel van de inspanningen van vandaag. Het is een moeilijke situatie en ik baal er enorm van. Voor mezelf, maar vooral ook voor het team, want dit is gewoon niet goed.”