Geen geluk op Red Bull Ring voor NTS RW Racing GP

Er bleef NTS RW Racing GP weinig bespaard in Oostenrijk. In de GP van Stiermarken moest Dominique Aegerter vroegtijdig de pits opzoeken met technische problemen. Bo Bendsneyder kreeg drie long lap penalty’s aan zijn broek wat uiteindelijk werd omgezet naar 29 seconden straftijd. Daardoor kwam hij als laatste in de klassering te staan, op de 24ste plaats.

In de eerste race op de Red Bull Ring, vorige week, wist Dominique Aegerter nog vier punten te halen. In de tweede wedstrijd, onder de vlag van de deelstaat Stiermarken, kwam de Zwitser weer in de buurt, op de achttiende plaats. In de tweede helft van de wedstrijd kon Aegerter de strijd om de dertiende plaats met onder anderen Dalla Porta, Corsi en Idzihar echter niet volhouden door een technisch probleem. In de negentiende ronde moest Aegerter zijn NTS in de pits parkeren.
Bo Bendsneyder kende ook technische problemen. Trillingen in de voorrem maakten dat de Nederlander zijn machine moeilijk onder controle kon houden. Strijdend om de 21ste plaats kwam hij een paar keer buiten de lijnen van de Red Bull Ring terecht, wat hem in de dertiende ronde een eerste long lap penalty opleverde. Toen hij die niet binnen de voorgeschreven drie ronden volbracht, kreeg hij in ronde 17 een dubbele long lap penalty aan zijn broek en later, in ronde 22, nog eentje. Omdat hij maar één long lap penalty had volbracht, kreeg Bendsneyder na de finish een straf van 29 seconden, waardoor hij van de 21ste plaats werd teruggezet naar de 24ste, op 1.10.576.

Bo Bendsneyder: “Al in de warmup-ronde naar de grid voelde ik een trilling in de rem. We dachten dat het aan de nieuwe remblokken lag en dat het wel over zou gaan, maar dat was niet het geval. De remmen krijgen het op de Red Bull Ring zwaar te verduren. De trillingen werden per ronde erger en trokken door naar de vering en de voorband. Ik heb ervoor gekozen om één long lap penalty te doen en de andere twee te laten lopen. Dan maar 29 seconden penalty pakken. Die long laps zouden toch niet het verschil maken en ik wilde liever gewoon doorrijden. Het is jammer dat het zo gaat. Het is echt te hopen dat we voor Misano wat vinden.”

Dominique Aegerter: “In de warm-up vanochtend hebben we weer kleine verbeteringen gevonden en daarvan kon ik in de race profiteren. Starten vanaf de 28ste plaats was niet gemakkelijk, maar ik had een goede start en een goede eerste ronde, waardoor ik naar de achttiende plaats kon komen en kon vechten om plek 13. Na tien ronden kreeg ik problemen en uiteindelijk kon ik niet verder. Heel jammer, want ik had graag opnieuw punten willen pakken. Ik wil NTS RW Racing GP heel hartelijk bedanken voor de drie invalbeurten. Ik heb het erg naar mijn zin gehad, het is een fijn team. In Misano heb ik weer verplichtingen in de MotoE, dus voorlopig was dit het.”