Verbeteringen komen er niet uit in kwalificatie

De rondetijden van Bo Bendsneyder en Dominique Aegerter waren op de tweede dag van de GP van Stiermarken opnieuw beter, maar het leverde de coureurs van NTS RW Racing GP weinig op. In de kwalificatie voor de tweede Moto2-race op de Red Bull Ring kwam Bendsneyder niet verder dan de 26ste plaats. Aegerter start vanaf de 28ste plaats.

Het beeld is een beetje dubbel. Verbeteringen zijn er wel degelijk bij zowel Bendsneyder als Aegerter, maar qua posities is dat niet te zien. In de derde vrije training bijvoorbeeld was Bendsneyder ruim twee tienden sneller en was het tempo vrij constant. Dat leverde een plaatsje winst op in de gecombineerde stand. Ook Aegerter was weer ietsje sneller op de Red Bull Ring, maar bij hem werd het verschil met de top juist groter.
In de aanzienlijk warmere kwalificatie kon Bendsneyder nog wel enigszins in de buurt van zijn trainingstijden blijven, maar dat was niet genoeg. Zijn 1.29.993 leverde de Nederlander slechts een 26ste plaats op. Ook teamgenoot Aegerter had het moeilijk. De Zwitser kwam tot 1.30.451, wat een 28ste plaats op de startgrid betekent.

Bo Bendsneyder: “Ten opzichte van gisteren – en zeker ten opzichte van vorige week – hebben we echt wel een goede stap gezet, maar de plaats laat dat helaas niet zien. Vorige week kon ik niet in de 29’ers komen. Nu kon ik dat wel en ook vrij constant. Het zijn kleine stapjes, maar het is toch wel positief, zeker voor de wat langere termijn. In de kwalificatie was het door de warmte erg lastig voor iedereen. Toch zat ik maar twee tiende van mijn snelste tijd. Dat is niet heel slecht, maar op een circuit als de Red Bull Ring, waar het op duizenden aankomt, betekent het dat we veel te ver staan van waar we zouden moeten zijn.”

Dominique Aegerter: “In FP3 was de tijd wel beter, maar voelde de motor niet heel comfortabel aan. In de kwalificatie kwam daar nog eens de warmte bij. Het asfalt was geloof ik wel 54 graden. Die warmte is niet heel goed voor onze machine. Het gevoel was niet goed en ik kon niet pushen. De rijder matchte niet met de motor in dit geval. Ik heb getwijfeld of ik terug naar de box zou gaan, maar daar was niet genoeg tijd voor. Ik heb geprobeerd met mijn lichaam en rijstijl te compenseren, maar ook dat hielp niet om een fatsoenlijke rondetijd eruit te persen, dus nu starten we achteraan. Het spijt me vreselijk voor het team, want er wordt zo hard gewerkt.”