Aegerter en Bendsneyder boeken vooruitgang

Het zijn kleine, maar bemoedigende stapjes voorwaarts die Bo Bendsneyder en Dominique Aegerter maakten op de eerste dag van de GP van Stiermarken. In vergelijking tot vorig weekend waren de verschillen op de Red Bull Ring kleiner geworden. Aegerter sloot de dag af met de 18de tijd (1.29.528) in de gecombineerde stand van de twee vrije trainingen. Bendsneyder kwam uit op de 27ste plaats met 1.29.956.

De ranking is grotendeels gebaseerd op de tijden die in de eerste training van de Moto2 werden gereden. In FP2 werden nauwelijks tijden verbeterd en was duidelijk dat iedereen moeite had met de hogere temperaturen.
Voor de rijders van NTS RW Racing GP betekende de terugkeer op de Red Bull Ring, deze keer onder de vlag van de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken, een kleine verbetering ten opzichte van een week geleden. De verschillen naar de top waren in elk geval iets kleiner dan vorig weekend. Aegerter zat met zijn rondetijd op 0,795 van de snelste, Bendsneyder op 1,223. In totaal 24 rijders zaten binnen een seconde.

Bo Bendsneyder: “Het is nog niet waar we moeten zijn, maar de motor was zeker vanochtend gemakkelijker te rijden dan vorig weekend. De motor staat heel anders afgesteld dan vorige week en daar moet ik nog wel aan wennen. Daardoor zat een heel snelle ronde er nog niet in. We staan er zeker nog te ver vanaf, maar de verschillen zijn minder groot en dat is positief. Het was vanmiddag in de warmere omstandigheden niet mogelijk om de tijden te verbeteren, maar we hebben wel iets gevonden wat ons morgen mogelijk kan helpen.”

Dominique Aegerter: “We zijn goed begonnen aan dit weekend. Het team heeft goed werk geleverd: we zitten in de juiste richting en ik heb een goed gevoel met de motor. Ik kon ongeveer dezelfde snelheid rijden als vorige week in de kwalificatie, dus dat is positief. Hopelijk gaat het morgen in de kwalificatie ook goed. Q2 halen zou prettig zijn, maar het zal ook een beetje afhangen van het weer.”