Bendsneyder en Raffin een seconde sneller

Elk klein stapje is er één. Zowel Bo Bendsneyder als Jesko Raffin was op de tweede dag van de Grand Prix van San Marino een seconde sneller dan gisteren. Helaas leverde dat qua posities niet veel op. Bendsneyder start de Moto2-race zondag vanaf de 25ste plaats. Raffin vertrekt vanaf plaats 28.

De seconde winst zat voor Jesko Raffin in de derde vrije training (1.39.216) en voor Bo Bendsneyder in de Q1-sessie (1.37.826). In die kwalificatie kon Raffin niet aan zijn tijd komen. Voor Bendsneyder betekende het de twaalfde plaats in de sessie en daarmee de 26ste plaats in de kwalificatie op. Door een penalty voor Sam Lowes, die de snelste tijd reed maar vanuit de pitstraat moet starten, schoof de hele bups een plekje door.
Bo Bendsneyder had niets te zeggen over de tweede dag in Misano.

Jesko Raffin: “De tijd vanmorgen was iets beter, maar vanmiddag was ik die winst alweer kwijt. Daardoor staan we nog lang niet waar we zouden moeten staan. Het gaat met mij nog niet echt beter. Ik voelde vanmorgen bij het opstaan al de vermoeidheid van de inspanning gisteren, maar in FP3 ging het nog redelijk. Voor Q1 was ik heel erg moe. Dat liep totaal niet. Ik wil morgen zeker racen én proberen te finishen, maar ik realiseer me dat het heel erg moeilijk gaat worden.”