Bendsneyder negentiende, Raffin rijdt race niet uit

Jesko Raffin nam in de zeventiende ronde van de Moto2-race van de GP van San Marino een verstandig besluit. De Zwitser zette zijn NTS in de pitbox. Bo Bendsneyder haalde de finish wel. De Nederlander kwam als negentiende over de streep op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Dat Raffin de finish niet zou halen, was ingecalculeerd, vanwege de vermoeidheidsklachten die de Zwitser blijven achtervolgen. Desondanks maakte Raffin een moedige start. Na een start vanaf de 27ste plaats kwam hij na de eerste ronde door als 25ste, kort achter zijn teamgenoot Bendsneyder, die geen plaatsen wist te winnen in de openingsronde.
Dat kwam wel iets later, na een strijd met onder andere Izdihar. Langzaam maar zeker klom Bendsneyder op in de stand om uiteindelijk als negentiende te finishen op 35.844 van winnaar Luca Marini. Bendsneyder wilde na afloop niet reageren.
Dat Raffin het moeilijk had, was goed te zien. Per ronde verloor hij meer terrein. Op een halve ronde achterstand op de kopgroep besloot hij de handdoek te werpen.

Jesko Raffin: “Dit moet het zwaarste raceweekend uit mijn carrière zijn geweest. Het is voor het eerst dat ik moest opgeven en daar voel ik me vreselijk over. Het plan was om zo lang mogelijk bij de groep te blijven en zo lang mogelijk vol te houden, maar na ongeveer vijftien ronden was ik uitgeput en begon ik fouten te maken. Het werd te gevaarlijk, dus besloot ik te stoppen. Ik hoop deze week goed te herstellen om volgend weekend wat beter in vorm te zijn.”