NTS RW rijders op P17 en P22: beste positie van 2021

Voor de beide rijders van het NTS RW Racingteam zit de race in Jerez de la Frontera er weer op. Onder goede weersomstandigheden wisten zowel Hafizh Syahrin als Taiga Hada de finish te halen tijdens de 2021-editie van de GP van Spanje.

Voor Taiga Hada, als vervanger van de Belg Barry Baltus, was het vooral een kwestie van uitrijden en dat lukte dan ook met de 22e plaats als klassering. Hafizh Syahrin scoorde met zijn 17e plaats in Zuid-Spanje de beste klassering tot nu in het nog jonge seizoen.

A01I2520 scaled

Jarno Janssen zag de Japanner Taiga Hada een erg goede start hebben: vanaf de 29e positie op de grid wist hij precies op het juiste moment te vertrekken en een mooie 21e plek na de eerste ronde was het resultaat. “Je ziet dan natuurlijk wel dat het voor Taiga een wereld van verschil is met het veld waarin hij normaal rijdt. Het is erg lastig om je te handhaven tussen alle snelle mannen die elke GP van de partij zijn. Het is geen verrassing dat je zo’n mooie plek niet vast kunt houden. Het belangrijkste voor hem was de finish te behalen en dat is gelukt op de 22e plek.”

IMGL1147 scaledOok de rijder zelf kijkt volop genietend terug: “Het was echt een mooie ervaring waarvan ik veel geleerd heb. Ik was natuurlijk erg tevreden met de terreinwinst die ik met mijn goede start kon boeken. Maar ook van het vervolg van de race kan ik genoeg meenemen naar de rest van dit seizoen. Daarom kan ik NTS en het team niet genoeg bedanken voor dit weekend en de geboden kans.”

Voor Hafizh Syahrin was het begin van de race minder prettig dan voor Taiga Hada. De start was zeker niet zijn beste en in de eerste ronden kostte het de rijder uit Maleisië veel inspanning om aansluiting te vinden. In het tweede deel van de race ging het Hafizh echte beter af. Hafizh: “ja het was erg lastig in het begin maar het blijft zaak om vertrouwen te houden en door te blijven gaan. Het behalen van de 17e plaats geeft weer een stukje voldoening en geeft ons ook een goed gevoel voor de volgende race omdat we steeds dichter bij de posities komen waarmee we punten voor het wereldkampioenschap kunnen verdienen.”

A01I2763 scaled

 

De volgende race staat over twee weken op het programma op het klassieke circuit van le Mans in Frankrijk.