Goede start in Le Mans

Dit weekend staat de Grote Prijs van Frankrijk op het programma. Zoals inmiddels alweer sinds tientallen jaren het geval is, wordt deze race gereden op het klassieke circuit van Le Mans ten zuidwesten van Parijs.

IMGL0474 scaledVoor het NTS RW Racing team was er tweemaal goed nieuws in de aanloop naar de Franse Grand Prix. Allereerst was er de terugkeer van het Belgische talent Barry Baltus na zijn valpartij in Qatar. Het tweede goede bericht was van technische aard. Vanuit de Grand Prix Commission is besloten dat er een uitzondering gemaakt gaat worden voor de teams van MV Agusta en NTS! Hierdoor kunnen er twee extra dagen getest worden met aanpassingen aan de stroomlijn en voorspatbord. NTS RW gaat komende week dan ook deze extra test uitvoeren in Barcelona.

Dan gaan we nu terug naar het circuit. Het weekend begon vrijdagochtend erg goed met een mooie tiende plaats voor Hafizh Syahrin tijdens FP1. Een klassering die goed is voor een optreden in de tweede kwalificatiesessie op zaterdagmiddag. Ook Barry Baltus maakte indruk bij zijn terugkeer met een 25e plek.

Tijdens de middagsessie konden beide rijders helaas de hoge klasseringen niet vasthouden. Na een onschuldige valpartij eindigde Hafizh als 21e tijdens FP2, Barry stond aan het einde van de middag op P29.

Teammanager Jarno Janssen kijkt tevreden terug op de eerste dag van de Franse GP: “We hebben hier dit weekend met erg wisselvallige weersomstandigheden te maken met ook regenbuien, dat maakt het niet zo eenvoudig om voldoende trainingsronden te kunnen rijden. Daarom ben ik ook zeker tevreden over de goede start van dit weekend door de prestaties van Hafizh en Barry. We gaan morgen er met veel energie en enthousiasme alles aan doen om voor beide rijders een top 20 positie te veroveren.”

IMGL2703 scaled

De valpartij van Hafizh Syahrin tijdens de tweede sessie bleek overigens onschuldig te zijn en de rijder ondervindt dan ook geen enkele hinder hiervan.

Morgen gaat de GP in Le Mans verder met FP3 in de ochtend en de kwalificatietrainingen later op de dag.