GP Spanje in Jerez: de kwalificatie met een 28e en 30e positie

Vandaag stond tijdens de GP van Spanje voor de Moto2 rijders de derde vrije training en de kwalificatie op het programma. Op het fraaie circuit van Jerez de la Frontera, deze keer helaas niet met vele tienduizenden toeschouwers op de heuvels, kwamen de rijders van NTS RW tot een 28e (Hafizh Syahrin) en 30e plek. Met deze posities in de startopstelling werd het niet helemaal hetgeen waarop vooraf gehoopt was.

Teammanager Jarno Janssen: “voor Taiga Hada was het gewoon een goede dag. Het is niet makkelijk om zomaar de stap te zetten naar de Grand Prix wereld. Als je dan zijn progressie in rondetijden ziet die hij vandaag heeft weten te realiseren dan is dat knap. Ook Hafizh wist zich vandaag weer te verbeteren. We komen als team wel steeds dichter in de buurt van de rijders voor ons. Door de inzet van het team en de rijders gaan we morgen proberen mee te doen met het gevecht voor de plaatsen die recht geven op de laatste WK-punten.”

IMGL0063 scaled

Taiga Hada kijkt inderdaad tevreden terug op vandaag: ”Om duidelijk sneller te zijn dan gisteren geeft mij nog meer vertrouwen voor de race van morgen. Ik wil uiteraard de finish halen en dan niet op de laatste positie. Met het harde werken van het team moet dat mogelijk zijn.”

Hafizh Syahrin kijkt tevreden maar ook teleurgesteld terug op de sessies van vandaag (zaterdag): “We zijn erin geslaagd om snellere rondetijden te realiseren maar je ziet dat iedereen tijdens FP3 en de kwalificatie een stap weet te zetten. Ik ben vooral tevreden met het gedrag van de motor in de bochten, dat voelt beter aan dan tijdens de vorige races. We weten dat we als team nog verder moeten komen maar in elke sessie zetten we een stap in de goede richting. We zitten niet al te ver van de snelste rijders en ik ben er klaar voor om het gevecht aan te gaan voor een WK-punt. Tijdens de warm-up morgenochtend gaan we zeker zoveel mogelijk ronden rijden om het goede gevoel te hebben voor de race.”

IMGL7342 scaled