Voorzichtig positief over de eerste dag GP Spanje in Jerez

De Grote Prijs van Spanje is alweer de vierde wedstrijd van het seizoen 2021. Na de dubbele GP in Qatar en de eerste race in Europa in Portugal, is het MotoGP circus nu gearriveerd op het circuit van Jerez de la Frontera in het zuiden van Spanje, in Andalusiē. Het NTS RW team is nog steeds niet met de vertrouwde samenstelling kunnen beginnen want de Belgische rijder Barry Baltus is nog niet van de partij. Hij is nog niet hersteld van de gevolgen van zijn crash in Qatar. Dat is de reden dat ook dit weekend een vervanger gezocht moest worden en die is gevonden in de persoon van Taiga Hada.  

IMGL3762 scaled

Het NTS RW team is vandaag redelijk goed begonnen aan de eerste trainingsdag. Uiteraard is het altijd lastig voor een nieuwe rijder. Dat geeft teammanager Jarno Janssen ook aan: “voor Taiga Hada is het wennen. We hebben samen met NTS deze rijder benaderd en hij heeft door zijn deelname in het CEV-kampioenschap al eerder gereden op dit circuit. In dat CEV zijn de omstandigheden natuurlijk wel anders dan in het Moto2 wereldkampioenschap. Het is dan ook moeilijk voor een rijder om zomaar de overstap te maken. Het is echt wel wennen en aanpassen voor Taiga. Hij maakt echter steeds progressie en we hopen dat we morgen de aansluiting kunnen vinden met de rijders vlak voor hem.”

Taiga Hada bevestigt dat het echt wel een uitdaging is: ”in het CEV Moto2 rijden we nog met de Honda motoren en dat is zeker een ander verhaal dan de Triumph blokken waar we hier mee onderweg zijn. Ik vind het geweldig om nu deel uit te mogen maken van de Moto2 Grand Prix wereld en ben het team en NTS dankbaar voor deze kans. We gaan ons best doen om morgen onze rondetijd verder te verbeteren.”

Voor vaste rijder Hafizh Syahrin probeert het team de lijn naar boven die in Portimao is ingeslagen, verder door te trekken. Jarno geeft zijn commentaar: “we hadden gehoopt vandaag al op een hogere plek te staan. Gelukkig is de achterstand op de groep rijders voor ons niet groot dus met nog wat kleine aanpassingen aan de motorfiets moeten we nog een aantal plaatsen naar voren kunnen komen.”

A01I8506 scaled

Hafizh Syahrin ziet die kans ook zeker wel. Hij heeft alle vertrouwen in het team en in de machine en denkt dat het morgen wel een goede dag kan worden. Na de derde vrije training staat morgenmiddag de belangrijke kwalificatie op het programma waarin de startopstelling bepaald wordt.