Nog huiswerk voor het team na de eerste dag in Catalunya

Na de GP van Spanje, vijf weken geleden, staat dit weekend de tweede race op Spaanse bodem op het programma. Op het circuit van Catalunya wordt de volgende wedstrijd van het seizoen 2021 gehouden. Het NTS RW team heeft kortgeleden op dit circuit een extra testsessie kunnen rijden, in de week na de GP va Le Mans. Tijdens die test zijn er nieuwe materialen gebruikt maar die brachten vandaag nog niet het gewenste resultaat.
 
Onder bijna tropische omstandigheden moesten vandaag de eerste twee vrije trainingen door de rijders worden volbracht. En al snel bleek dat het team nog wel wat huiswerk moet verrichten voordat een top 20 startplaats in zicht kan komen. Ook teammanager Jarno Janssen kon nog niet tevreden zijn met de klasseringen 26 en 27 voor de NTS RW coureurs. “Tijdens de test waren we tevreden met de tijden maar we moeten nu nog een stap maken om tot snellere tijden te komen.”

IMGL0191 scaled

Zowel Hafizh Syahrin als Barry Baltus zijn nog op zoek naar meer snelheid. De Belg Barry Baltus geeft als eerste zijn mening over vandaag. “Vanochtend in FP1 ging het eigenlijk goed. Ik voel me echt heel goed en heb dan ook vertrouwen in morgen en denk dat ik zeker nog ga verbeteren om tot een snellere tijd te komen. In de middagsessie (FP2) miste ik de aansluiting bij een snellere rijder maar als dat morgen wel lukt moet ik een halve seconde kunnen winnen. Met de verbeteringen aan de stroomlijn en wat geluk kan ik misschien wel QP2 halen.”

Hafizh Syahrin keek minder vrolijk dan zijn teamgenoot na afloop van FP2. “Ik miste vandaag grip en daarom kon ik niet aan de tijden van onze test van twee weken geleden komen. Met de verbeterde aerodynamica hebben we meer topsnelheid en we hopen dan ook morgen sneller te zijn”.

IMGL0166 scaled

Dat biedt natuurlijk nog geen zekerheid en dus zal er vanavond en morgen nog keihard gewerkt worden door de teamleden.