Goed resultaat op zwarte dag in Mugello

Wat een moeilijk weekend was het deze keer in Mugello, met gevoelens die alle kanten op gingen. Na de verschrikkelijke crash gisteren tijdens de Moto3 training, kwam vandaag het trieste nieuws naar buiten dat de jonge Zwitserse coureur Jason Dupasquier is overleden aan de verwondingen welke hij opliep bij die valpartij.

En dan volgt er een Moto2 race met voor het NTS RW Racing team een goed resultaat. Beide rijders van het team scoorden hun beste plek van het jaar. Barry Baltus eindigde als 17e en Hafizh Syahrin behaalde 7 WK punten met zijn fraaie negende plek aan de finish.

A01I5351 scaled

Hafizh was uiteraard blij maar stond ook stil bij het overlijden van zijn collega rijder uit de Moto3: “Deze top 10 finish maakt mij vrolijk….maar het overlijden van Jason doet pijn want we zijn allemaal één grote familie in de MotoGP-wereld. Ik draag deze P9 op aan hem. Dit is een erg triest moment voor onze sport.”

Als hij samen met Jarno Janssen naar de prestatie van vandaag kijkt, zien zij allebei dat het vandaag een mooie stap voorwaarts was. “Zeker als je bedenkt dat we hier extra problemen hebben door het verschil in snelheid met de andere machines is het goed wat we hier met de NTS hebben kunnen bereiken. Complimenten voor het team en voor Hafizh want een P9 maakt ons trots”. De laatste kijkt alweer verder, naar zijn 2e thuisrace in Barcelona. “Met het vertrouwen dat we hier weer extra pakken zijn we allemaal erg positief over de volgende races en vertrekken dan ook vol goede moed naar de GP van Catalunya.

A01I6154 scaled

Barry Baltus zag dat het vandaag heel wat beter ging dan tijdens de training. “We hebben het vandaag beter gedaan, het ging zeker niet slecht. De tweede helft van de race heb ik gestreden met de wereldkampioen Moto3 van vorig jaar en ik eindigde op slechts twee plaatsen van de punten dus dat is niet slecht”. Na de race hoorde Barry het verschrikkelijke nieuws van het overlijden van Jason Dupasquier: “Het raakt me uiteraard want ik reed drie jaar samen met Jason in verschillende klassen. Ik wens zijn familie veel sterkte in deze moeilijke dagen.”

IMGL0062 scaled

De volgende race staat al volgende week op het programma, dat is de race in Barcelona.