Top 20 op de grid voor Hafizh Syahrin

Vandaag stonden op het circuit van Mugello de kwalificatietrainingen voor de GP van Italië op het programma. In de Toscaanse heuvels werden achtereenvolgens de FP3- (in de ochtend) en de beide QP-sessies verreden.

Voor het NTS RW team zat er uiteindelijk geen optreden in QP2 in maar toch heeft het team van manager Jarno Janssen weer een stapje naar voren gezet met de 20e plek op de grid van Hafizh Syahrin. Ook voor Barry Baltus was de 29e plaats bij zijn eerste optreden op dit circuit niet onverdienstelijk. Jarno Janssen:”Het blijft voor ons erg belangrijk om als team steeds een verbetering te realiseren. Het geeft ons veel vertrouwen om te zien dat we de afgelopen weken hier steeds in slagen en ook vandaag kan ik tevreden zijn ket het hele team omdat we nu voor de eerste keer bij de top 20 staan tijdens de start van de race morgen. Ook onze rijders hebben een goed gevoel overgehouden aan de trainingen vandaag en kijken uit naar de race.”

A01I2834 scaled

De ervaren rijder uit Maleisië blikt met ons terug. Hafizh is tevreden met zijn optreden tijdens de kwalificatie: “In het begin van QP1 zat het nog tegen maar in het tweede deel was ik blij verrast om te zien dat ik tijdens de regen deze tijden kon rijden. Met deze twintigste plek hebben we als team onze beste grid-positie van dit jaar gescoord en dat geeft ons veel vertrouwen voor de race van morgen. Ik ben blij met de verbeteringen en omdat we elk raceweekend erin slagen te verbeteren, kijk ik positief vooruit naar morgen. We zulle hard vechten om op een goede positie de finish te halen.”A01I2444 scaled

De race start morgen om 12.20u lokale tijd (GMT +2hrs)