Eerste dag GP Italië was niet makkelijk

Voor het MotoGP gezelschap is het dit weekend een beetje “thuiskomen”. Nadat in 2020 de race op het fraaie circuit in de Toscaanse heuvels afgelast werd als gevolg van de Covid19 pandemie, zijn alle teams vandaag begonnen aan de GP van Italië op het circuit van Mugello.

IMGL0255 scaled

Voor het NTS RW Racing team begon de dag met wisselende resultaten. Hafizh Syahrin kende een goed begin van de trainingen en realiseerde een keurige 12e tijd tijdens de ochtend. De Belg Barry Baltus had het moeilijk vandaag op het zware en snelle circuit en hij kwam niet verder dan de 30e plaats. Tijdens de middagsessie (FP2) kon Hafizh helaas zijn goede klassering geen vervolg geven. Hij besloot de training op plek 24. Barry wist zich wel één positie te verbeteren. Voor de belangrijke zaterdag is er dus nog genoeg werk te doen en dat beseft teammanager Jarno Janssen ook. “We zijn vandaag goed begonnen en ik heb vertrouwen in het team en de rijders voor verdere verbeteringen morgen tijdens FP3 en de kwalificatie.”

Maleisiër Hafizh Syahrin kijkt met gemengde gevoelens terug: “ik was vanochtend erg tevreden met mijn tijd. Met een 12e plek zou ik QP2 halen! Helaas kon ik die plek niet vasthouden ondanks dat ik bijna een halve seconde sneller reed tijdens FP2. Het hielp ook niet dat ik werd ingesloten tijdens een goede ronde. Maar ik ben blij met de verbeteringen aan mijn motor die het team heeft gedaan en ik geloof dat we morgen kunnen verbeteren richting een plaats in QP2.”

IMGL0149 scaled

De Belgische debutant Barry Baltus geeft aan dat het niet makkelijk was vandaag: “de Moto2 is toch echt wel heel anders dan rijden in de Red Bull Rookies! Het snelheidsverschil is groot en voor mij was het dus een kwestie van zoeken en leren. Gelukkig kon ik in FP2 een seconde sneller zijn dan eerder op de dag. Ik wist dat ik een groep moest vinden waarin ik me kon verbeteren en mede dankzij mijn teamgenoot Hafizh is dat gelukt.”

IMGL0023 scaled