Top 20 op de grid voor de race

A01I0920 scaled

Morgenmiddag mogen de NTS RW rijders vlak voor de start van de race de plaatsen 20 en 26 innemen op de grid van het circuit van Catalunya. Hafizh Syahrin wist zich te verbeteren ten opzichte van gisteren en pakte nog net een top 20 plek tijdens de kwalificatie. Voor de Belg Barry Baltus was het met een 26e plaats een kleine tegenvaller want hij had op meer gehoopt. De race begint overigens op het ongewone tijdstip van 1430u, na de MotoGP race. Dit is weliswaar de lokale tijd maar dat is dezelfde als in het grootste deel van West-Europa (GMT +2hrs).

A01I0766 scaled

Na de derde vrije training van vanochtend wist teammanager Jarno Janssen dat het geen eenvoudige opgave zou worden om een plaats bij de top 20 te behalen of in de buurt te komen van QP2. “We hebben gisteren niet de vooruitgang geboekt waar we op gehoopt hadden door de test van twee weken geleden en dan weet je dat het op de zaterdag hard werken wordt om zaken uit te proberen. Een plaats binnen de top 20 van Hafizh is daarom niet slecht en als je ziet dat Barry elk race-weekend verder naar voren komt en dus meer rijders achter zich weet te houden, stemt dat tot tevredenheid. We moeten niet vergeten dat deze Belgische rijder nog erg jong is.”
 
Voor de race van morgen is er in de ochtend nog een laatste trainingsmogelijkheid en dus de kans om nog iets te veranderen aan de motorfietsen. En uiteraard is het doel voor de race om voor de derde achtereenvolgende keer in de punten te rijden!

A01I1015 scaled