Helaas geen punten in Barcelona

Vandaag vond de eerste GP van de drukke maand juni plaats. Na de GP van Catalunya staan immers de races in Duitsland én de TT Assen nog op het programma. De races vonden plaats onder een bewolkte hemel maar wel met een aangename temperatuur van net boven de 25 graden. En…..met circa 20.000 toeschouwers op de tribunes rond het circuit! Voor de eerste keer dit jaar was er immers publiek welkom bij een MotoGP weekend. We hopen dat dit beeld weer snel vertrouwd wordt en dan graag met volle tribunes zonder beperkingen.

IMGL0043 scaled

Terug naar de race van vandaag. Het NTS RW team had duidelijk meer verwacht dan de uiteindelijke klasseringen aan de finish. Hafizh Syahrin eindigde als 20e, ook de plek waar vandaan hij startte, en zijn Belgische teamgenoot Barry Baltus passeerde de eindstreep als 22e. Ditmaal dus geen punten voor het wereldkampioenschap en dat was een tegenvaller voor zowel beide rijders, het team en manager Jarno Janssen. Deze laatste was teleurgesteld: “We hadden na de extra test hier en zeker ook door de goede resultaten in Mugello (de GP van vorige week) meer verwacht. Het vertrouwen was er zeker bij Hafizh en Barry en het hele team maar we hebben dat niet vertaald naar punten. We gaan nu analyseren op welke gebieden we kunnen en moeten verbeteren. Tot slot wil ik Hafizh en Barry bedanken voor hun inzet dit weekend en we gaan er als team voor zorgen dat we tijdens de Duitse GP op de Sachsenring weer competitief zijn.”

A01I4749 scaled

Vooral voor Hafizh Syahrin viel het allemaal niet mee vandaag: “Het was een lastige race hier voor ons. We verloren vermogen doordat de motor te heet werd en daarom was het halen van punten niet meer mogelijk. We hebben ook meer tijd nodig voor het testen van het nieuwe materiaal, het ontwikkelen van de stroomlijn. Mijn crew en ik geloven erin dat we verder kunnen verbeteren en we zullen op de korte baan in Duitsland de goede set-up moeten vinden om weer verder naar voren te kunnen komen.”

A01I5372 scaled

Barry Baltus geeft aan dat hij tevreden is met het verkleinen van de achterstand op de rijders voor hem. “Het was de beste Moto2 race tot nu als ik kijk naar de verschillen met de snelste rijders. We moeten de positieve zaken van dit weekend meenemen naar de volgende GP en leren van de negatieve dingen. Ik bedank het team en ik kom hier weer sterker vandaan.”

 

Zoals al genoemd is de volgende race de GP van Duitsland op de Sachsenring, in het oosten van Duitsland. Over 2 weken, op zondag 20 juni, start de Moto2 dan weer op het vertrouwde tijdstip van 12.20u (CET).