Hoopvol begin voor Hafizh op de Sachsenring

Dit weekend is de MotoGP te gast in het uiterste oosten van Duitsland voor de GP op de Sachsenring. Op dit compacte en heuvelachtige circuit wordt de op één na laatste wedstrijd voor de zomerstop verreden. Alleen de Dutch TT, welke volgende week op het programma staat, scheidt de teams nog van een welverdiende vakantie.

A01I5853 scaled

 

Jarno Janssen, teammanager van NTS RW, zag de beide rijders Hafizh Syahrin en Barry Baltus met passie beginnen aan de eerste trainingsdag van de GP van Duitsland. Vooral de rijder uit Maleisië kon goede tijden realiseren en naderde vandaag de top 14, de groep rijders die rechtstreeks geplaatst zal zijn voor QP2 (de tweede kwalificatiesessie waarin uiteindelijk gestreden wordt om de bezetting van de eerste zes startrijen voor de race van zondag). “Met een 17e plek zit Hafizh er redelijk goed bij en we zijn vol vertrouwen voor morgen en we denken dat we in staat moeten zijn QP2 te halen” kijkt Jarno vooruit naar FP3.

Voor de jonge Barry Baltus uit België is het de eerste keer dat hij met een Moto2 racer hier rijdt en dat is geen makkelijke opgave voor de debutant. “Het was vandaag erg lastig voor mij en dit is ook zeker geen eenvoudige te “lezen” circuit. Voor morgen verwacht ik met de hulp van mijn crew nog wel te kunnen verbeteren in mijn rondetijd en richting de top 20 te kunnen komen. Aan de NTS machine zal het zeer niet liggen want daar heb ik genoeg vertrouwen in” geeft Barry aan.

A01I5446 scaled

Morgenochtend staat de laatste vrije training op het programma waarna in de middag de kwalificaties plaatsvinden.