2 WK punten voor Barry Baltus op de Sachsenring

A01I0653 scaled
 
Tijdens de achtste GP van 2021 op de Sachsenring in Duitsland, was er uiteindelijk toch nog blijdschap binnen het NTS RW team. Onder het toeziend oog van teameigenaar Roelof Waninge werden na twee trainingsdagen met tegenvallende prestaties van de beide rijders, er weer twee WK-punten behaald. En dat gebeurde deze keer met een primeur: voor de Belg Barry Baltus was het de allereerste keer dat hij met een P14 in de punten eindigde! Naast de rijder zelf was uiteraard ook manager Jarno Janssen erg blij. Voor Hafizh Syahrin waren de druiven zuur omdat hij met een zeventiende plek net buiten de punten bleef.

A01I1300

Hafizh was erg teleurgesteld: “We hadden echt verwacht hier op de Sachsenring één of meer punten te kunnen halen. Maar ik kon hier toch niet het hele potentieel van de NTS benutten. In Mugello lukte dat veel beter maar dit circuit is korter en ook compacter wat het moeilijker maakte voor mij en voor mijn crew om de juiste afstelling te vinden. Voor volgend weekend zullen we er alles aan doen te verbeteren want de TT in Assen is voor het team erg belangrijk.”

De Belg Barry Baltus was uiteraard heel wat meer tevreden: “Het was een erg vreemd weekend omdat het vrijdag en zaterdag zo moeilijk was. Vandaag in de race ging het gelukkig heel wat beter. Ik had een goede start en kon direct een aantal rijders passeren. Omdat ik me sterk voelde had ik ook minder moeite met de 25 ronden. Het is erg fijn om deze twee punten in de pocket te hebben. Daarom ga ik vol vertrouwen naar de volgende race. Tot slot wil ik mijn team bedanken want dankzij hen heb ik dit resultaat kunnen halen.”
 
Na deze overwegend positieve geluiden gaat het team nu op weg naar de thuisrace in Assen. Al komende zondag, 27 juni, staat de Dutch TT op het programma met de race op zondag om 12.20u (GMT +2).

 

A01I1480 scaled