Tevreden met klasseringen tijdens natte FP2 op vrijdag

Het is bijna een vergeten traditie maar het is nu het laatste weekend van juni en dus wordt van vrijdag tot en met zondag de Dutch TT gereden op het circuit van Drenthe in Assen!

IMGL1575 scaled

Vandaag stonden zoals gebruikelijk de eerste twee sessies van de vrije training op het programma (FP1 & FP2). De omstandigheden waren tamelijk verschillend want was het tijdens FP1 nog droog in het noorden van Nederland, vanmiddag met FP2 was het circuit nat door de regen. Dat laatste gaf een compleet ander beeld. Vanochtend hadden zowel Barry Baltus als Hafizh Syahrin het nog moeilijk met vooral voor Hafizh een tegenvallende training door een elektronisch probleem met de motor. Na FP2 stonden beide NTS-rijders een stuk verder naar voren. Hafizh wist P21 te claimen en Barry zelfs P15!

De Belg geeft een korte analyse: “Deze baan is echt compleet anders dan die van vorige week in Duitsland. De Sachsenring is een langzaam circuit terwijl het TT-circuit erg snel is met snelle, vloeiende, bochten. We hebben vanochtend verschillende afstellingen geprobeerd en dat ging al steeds beter. Maar vanmiddag vond FP2 op een natte baan plaats en dat is op een snel circuit erg opletten maar ik kon me steeds verbeteren en ben dan ook erg blij met P15! En natuurlijk hopen we nu op een natte QP1 morgen! Het team en ik zullen er dan zeker klaar voor zijn.”

IMGL2002 scaled

Jarno Janssen, teammanager van NTS RW, constateert dit ook. “Het is dan geen verrassing als we zeggen dat we hopen op een natte kwalificatie natuurlijk. Maar ook op een droge baan zien we mogelijkheden. In dat kader was het jammer dan Hafizh vanochtend problemen met de elektronica had. Gelukkig kunnen we morgen in FP3 er nog volop tegenaan”.

Hafizh is nog niet helemaal vol vertrouwen: “Door het probleem tijdens de ochtendtraining en de regen in de middag heb ik eigenlijk nog niet echt kunnen werken aan het juist afstellen van de machine. Morgen zal daarom voelen als de eerste trainingsdag. We zullen hard werken om in korte tijd te proberen een goede uitgangspositie voor de race te behalen.”

Zaterdagochtend staat de laatste vrije training (FP3) op het programma waarna in de middag de kwalificaties plaatsvinden.