Met P28 en P30 in de kwalificatie minder dan vooraf gehoopt

 

IMGL3257

 
Vandaag stonden de kwalificaties op het programma voor de TT-races van morgen. De TT in Assen vormt dit jaar de afsluiting van de eerste seizoenshelft want na de race van morgen staan er geen races op het programma tot het weekend van 6 – 8 augustus.

 

Na de wisselende omstandigheden tijdens de trainingen van gisteren was het vandaag de hele dag droog. Misschien was dat juist hetgeen de beide NTS RW rijders niet gehoopt hadden. Omdat de natte FP2 sessie van gisteren goed ging hadden Hafizh Syahrin en Barry Baltus stiekem een kwalificatie in de regen gewild. Dat gebeurde dus niet en dat maakte het allemaal erg lastig voor de beide mannen. Teammanager Jarno Janssen kijkt als eerste terug: “Deze race is voor ons als Nederlands team natuurlijk erg belangrijk. We missen al de mogelijkheid om op grote schaal gasten van onze sponsors te ontvangen door corona en dan wordt de race erg belangrijk. Een goede startpositie is dan cruciaal maar dat zat er vandaag niet in. We gaan morgen de setup nog aanpassen om ons te verbeteren. Beide rijders beschikken over voldoende vechtlust en we hebben dit seizoen al bewezen dat we tijdens de race ver naar voren kunnen komen.”

IMGL1189 scaled

Hafizh was niet vrolijk en kijkt terug op een lastige voorbereiding voor de TT-race: “Omdat ik op de eerste dag te weinig heb kunnen rijden op een droge baan, was het vandaag een moeilijke dag voor mij. Uiteraard was het goed om gistermiddag feeling te krijgen met de motor op een nat circuit maar omdat het vandaag de hele dag droog is gebleven misten we de snelheid voor een goede tijd. Ik dacht dat we tijdens FP3 en QP meer vooruitgang zouden boeken. Ik vind het jammer voor het team en onze fans dat we daarin niet geslaagd zijn. Ik ga er alles aan doen om tenminste top 20 te finishen morgen.”

 

 

IMGL1181 scaled

Barry Baltus denkt dat vooral het onvoorspelbare weer op Assen een rol kan gaan spelen: “Het was niet mijn beste dag vandaag maar morgen is er weer een nieuwe dag. Vandaag was de weersvoorspelling dat het zou gaan regenen maar het bleef droog, misschien dat het morgen andersom gaat gebeuren. We zullen afwachten, je weet het hier nooit. Ik zal mijn best doen als we geluk hebben kan ik zeer weer een top 20 finish halen.”

 

 

Na de warm-up sessie in de ochtend start de Moto2 race morgen om 1220u (CET +1)