Tegenvallende klasseringen tijdens TT Assen: P23 en P24

De Dutch TT in Assen was vandaag de afsluiting van de eerste helft van het seizoen 2021. Pas over zes weken staat de volgende wedstrijd op het programma: de GP van Steyermark (of Styria) in Oostenrijk, op de Red Bull Ring. Voor het NTS RW team werd het helaas geen goede thuisrace: met de plaatsen 23 en 24 sloten Hafizh Syahrin en Barry Baltus de rij in de Moto2 race.

A01I7654

Omdat de teamgenoten vanmiddag moesten vertrekken van de laatste startrij wist teammanager Jarno Janssen vooraf al dat het geen eenvoudige opdracht zou worden om in Assen punten te gaan scoren. “Barry mocht dan een rij naar voren van start gaan maar het was erg moeilijk hier. We hebben vandaag niet genoeg kunnen brengen en dat is extra jammer omdat het voor het team de thuisrace is. Ik weet dat er extra druk op Hafizh en Barry ligt omdat deze race voor ons als Nederlands team belangrijk is maar daar moeten ze mee om kunnen gaan. De laatste wedstrijden voor de TT hadden we steeds de juiste set-up en het juiste ritme te pakken maar vandaag lukte het niet. De start van Barry ging nog wel goed maar we konden de pace van de warm-up niet een vervolg geven. Voor Hafizh was het lastig, we hebben veel veranderingen aan de motor doorgevoerd maar niet alles pakte goed uit en dat was moeilijk voor Hafizh. We gaan de komende weken met de rijders en het team de accu opladen voor de tweede helft van het seizoen en zullen er in Oostenrijk weer staan.”

A01I7937

Hafizh Syahrin beaamt dat: “Ik moet me verontschuldigen bij mijn team dat het hier in Assen niet gelukt is om punten te pakken. We hadden het erg moeilijk dit weekend. Tijdens de zomerpauze gaan we naar Maleisië en ik zal dan weer vol energie terugkeren in Europa voor de volgende races.”

 

Ook Barry Baltus was uiteraard niet tevreden: “Het was een moeilijk weekend voor mij hier in Assen. Het was gewoon erg frustrerend dat het niet lukte. We kunnen niet anders dan nu eerst werken aan een goede voorbereiding voor het vervolg van het seizoen. De eerste helft was voor mij kort omdat ik maar in vijf races heb kunnen starten. Ik kan wel tevreden zijn met de twee punten die ik heb behaald maar ik wil meer bereiken na de zomerpauze.”