Motul TT Assen | Barry P15 | Zonta P18

Barry Baltus (P15):
“Het was een goede dag vandaag. We hebben gisteren een grote stap gemaakt op de momenten dat we alleen reden. In de warm-up heb ik een paar keer de Long Lap Penalty geoefend maar in de race maakte ik een fout. Ik raakte de witte lijn waardoor ik de penalty opnieuw moest uitvoeren. Helaas is het niet anders maar uiteindelijk reed ik wel een goede race met een goed tempo. Ik heb een aantal coureurs ingehaald en ben als vijftiende gefinisht, het is fijn om voor de zomer weer een punt te scoren want dat was in de afgelopen drie races niet gelukt. Ik ben heel blij en wil het team bedanken voor al het werk dat ze dit weekend gedaan hebben. We zullen na deze onderbreking sterker terugkomen.”

Barry TT

Zonta van den Goorbergh (P18):
“Ik denk dat we ons thuisweekend hier in Assen afsluiten met een goed resultaat en met een goed gevoel. Mijn start van de race was goed, daarna verloor ik een paar plaatsen mede ook omdat de motor een keer tussen de versnelling schoot. Daarna wist ik me goed te herpakken, mijn tempo was gewoon goed. Helaas heb ik veel alleen gereden maar om op ‘slechts’ achtentwintig seconden achter de winnaar de finish te passeren is voor mijn doen gewoon goed en daar ben ik dan ook wel blij mee. We hebben hiermee in vergelijking met de voorgaande races best wel een stapje weten te maken. We hebben nu even een paar weken geen races, even bijkomen van de eerste helft van het seizoen en ons dan volle bak voorbereiden op deel twee van 2022.”

Zonta TT

Jarno Janssen, RW Racing GP teammanager:
“Super tevreden over de race van zowel Barry als ook Zonta. Natuurlijk was het balen dat Barry een dubbele Long Lap Penalty kreeg, anders had er nog veel meer ingezeten dan deze vijftiende plaats. Maar als we kijken naar zijn racetempo en hoe constant deze was dan denk ik dat we daar tevreden mee moeten zijn. Puike race, goede rondetijden en tot aan het einde van de race geknokt, dat is hoe we het graag willen zien. Het is voor Barry daarnaast goed dat ie met dit gevoel aan de vijf weken durende zomerstop kan beginnen. Ook Zonta heeft een fantastische race gereden, daar kunnen we alleen maar super tevreden over zijn. Zonta had lange tijd dezelfde pace als Barry en eindigde deze race als achttiende op ‘slechts’ 28 seconden van de winnaar. In vergelijking met de vorige races is dat weer een flinke stap. We gaan nu de zomerstop in en ons klaar maken voor de tweede helft van het seizoen.”