Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland | Zonta P 18 | Barry DNF

Barry Baltus heeft zondagmiddag de race niet uit kunnen rijden omdat hij te veel last ondervond van zijn op vrijdag opgelopen elleboogblessure. Hij besloot om naar binnen te komen en is vervolgens ter controle naar het medical center gebracht. Hier is het besluit genomen om hem naar het ziekenhuis te brengen voor een aantal controles, de combinatie van zijn wond en de extreme hitte hadden voor te grote problemen gezorgd tijdens de race.

Barry Baltus: “Ik ben oké. In het ziekenhuis hebben ze mijn bloeddruk gemeten maar er iets verder niets ernstigs aan de hand. Ik ben gestopt omdat ik niet meer goed kon zien, vervolgens kreeg ik een black-out. Ik wil het team en alle betrokkenen bedanken voor hun steun. Nu is het tijd om wat rust te nemen en dan zullen we er in de thuisrace van het team weer vol voor gaan.”

52154572142 d4101da8bb b

Zonta van den Goorbergh: “Het was vandaag een hele zware race. Halverwege was ik eigenlijk al op, toen werd het zowel fysiek als mentaal heel zwaar om nog door te gaan. Dat was ook te zien aan andere rijders, we hadden het allemaal zwaar na de wedstrijd. Uiteindelijk ben ik achttiende geworden en dat was op zich een redelijk resultaat gezien de omstandigheden. We gaan in ieder geval met een goed gevoel naar Assen. Het wordt daar misschien nog wel nat dus dan kan het een hele andere wedstrijd worden. We gaan nu van een hele langzame baan naar een hele snelle. Ik heb er zin in.”

52155585421 3756ac2e9a b

Jarno Janssen – RW Racing GP teammanager: “Het waren ontzettend zware omstandigheden in de race met de hoge temperaturen. De Sachsenring is een intensief circuit en dan wordt het een lange race. Zonta heeft een topresultaat behaald door als achttiende te finishen met heel goede rondetijden, vooral op het einde waar het echt moeilijk werd en de meeste coureurs begonnen in te zakken. Hij heeft een grote stap gemaakt dit weekend. Dat is misschien nog niet helemaal terug te zien in de resultaten maar we zijn heel tevreden met wat hij heeft laten zien.

Voor Barry was het natuurlijk een heel moeilijk weekend na die zware crash in FP1 waar hij toch wel een flinke blessure aan overgehouden heeft. Hij heeft flink op zijn tanden moeten bijten de afgelopen twee dagen. De race was toch te veel voor hem en hij is daardoor halverwege naar binnen gekomen. Na een controle in het medical center is hij toch nog naar het ziekenhuis gebracht ter observatie en zullen ze ervoor zorgen dat hij weer fit wordt. Heel erg jammer omdat hij erop gehoopt had om een topresultaat te behalen hier. Het is niet anders en hopelijk is hij volgende week weer fit om de strijd weer aan te gaan in Assen.”