British GP | Barry P16 | Zonta DNF

Barry Baltus – P16:
“Het was een lastige race voor mij want we startten vanaf de 21e plaats en in de derde ronde maakte ik een foutje. De snelheid was er maar er ontbrak nog wat aan en daar moeten we aan werken. Ik heb er vertrouwen in dat we er over twee weken in Oostenrijk beter bij staan. Het team heeft geweldig werk geleverd want mijn crew chief was er niet, en toch hebben ze er alles aan gedaan om mij vertrouwen te geven. Dank daarvoor en op naar de volgende race.”

Barry Silverstone track

 

Zonta van den Goorbergh – DNF:
“Wat betreft de racedag, ik kan niets anders zeggen dan sorry en mijn excuses aanbieden aan de jongens in het team want in de race ging het opnieuw mis. Ik zat in het begin achter Corsi en die was gewoon veel te langzaam, ik wilde er voorbij om de aansluiting met de groep voor me niet te missen maar vervolgens lag ik er weer naast. We hebben dit weekend gewoon te veel fouten gemaakt en dat kan en mag gewoon niet op dit niveau. Het is zeker geen weekend om trots op te zijn, maar we geven niet op en we gaan tijdens de volgende Grand Prix gewoon weer onze uiterste best doen. Hopelijk hebben we dan het geluk iets meer aan onze zijde.”

Zonta Silverstone

 

Jarno Janssen – RW Racing GP teammanager:
“Het was een pittige start van de tweede helft van het seizoen na een lange zomerstop. We begonnen goed aan het weekend aan de kant van Barry ondanks dat zijn crew chief er niet bij was. In de eerste vrije trainingen stonden we achtste maar het was moeilijk om dat vast te houden. Uiteindelijk net geen punt met de zestiende plaats op zondag in een weekend dat zeker niet makkelijk was, maar uiteindelijk hoort dat er wel bij.

Team RW

 

Aan de kant van Zonta ging het eigenlijk al in de eerste vrije training mis met een onschuldige schuiver. Je ziet dan dat het gebrek aan ervaring een grote rol speelt, alhoewel dat natuurlijk helemaal niet erg is want dat is waarom we hier zijn en is het de reden waarom we dit project gestart zijn. In FP2 hadden we ook nog wat technische malheur en dan loop je het hele weekend achter de feiten aan.

Wel zie je dan dat Zonta over ontzettend veel talent beschikt doordat hij in de kwalificatie uit het niets rondetijden begint te rijden die net zo snel zijn als die van Barry, dit resulteerde in een keurige 22e startplaats. Helaas ging het weer vroeg mis in de wedstrijd met een onschuldig schuivertje en dan moet je over het weekend in zijn geheel terugkijken dat er goede en minder goede punten waren en dat we in ieder geval veel hebben geleerd. We balen er natuurlijk van maar dit project is voor de lange termijn. Op naar de volgende.”