Mattia Pasini als derde coureur voor Fieten Olie Racing GP in Mugello

Fieten Olie Racing GP zal tijdens de Italiaanse Grand Prix in Mugello niet met twee maar met drie coureurs aan de start verschijnen. Niemand minder dan Mattia Pasini zal tijdens de zesde Grand Prix van het seizoen als derde rijder naast Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus zijn opwachting maken in de kleuren van het Nederlandse Grand Prix team.

Mattia Pasini heeft een Moto2 wildcard ontvangen voor de binnenkort te verrijden Gran Premio d’Italia Oakley. De ervaren coureur uit het Italiaanse Rimini zal zich tijdens zijn wildcard optreden als derde coureur voegen bij het Nederlandse Fieten Olie Racing GP, het team waarvoor hij ook in 2022 tijdens de laatste ronde van het seizoen in Valencia als vervanger uitkwam voor de geblesseerde Barry Baltus.

De invalbeurt eind vorig seizoen in Valencia werd zowel door het Nederlandse team als ook de Italiaanse coureur als zeer positief ervaren hetgeen geresulteerd heeft in een hernieuwde samenwerking binnenkort tijdens het Grand Prix weekend in Mugello.

De 37-jarige Pasini zal in Mugello de Fieten Olie Racing GP pitbox delen met Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus. Een unieke kans voor de twee jonge talentvolle coureurs om een Grand Prix weekend samen te kunnen werken met de nog steeds snelle, zeer ervaren en gedreven Italiaan.

Mattia Pasini: “Na mijn eerste ervaring met het team vorig jaar in Valencia – toen ik als vervanger mocht optreden van Barry – is het fantastisch dat ik binnenkort in Mugello opnieuw in de kleuren van Fieten Olie Racing GP uit mag gaan komen. Ik heb destijds genoten van de samenwerking: de sfeer in het team was geweldig en het was fantastisch om met de crew samen te werken. Ik ben Jarno, maar ook de rest van de crew, dankbaar voor deze nieuwe kans in Mugello. Ik ga er niet alleen van genieten maar ik zal ook mijn uiterste beste doen voor het behalen van een zo goed mogelijk resultaat.

Jarno Janssen: “Het is natuurlijk fantastisch nieuws dat we binnenkort in Mugello niet met twee maar met drie rijders aan de start zullen verschijnen. Mattia is natuurlijk niet de eerste de beste rijder, het is iemand met super veel ervaring en iemand die daarnaast ook nog eens supersnel is. Mattia is daarnaast geen onbekende voor ons aangezien hij het afgelopen seizoen ook voor ons gereden heeft in Valencia als vervanger van Barry. Deze samenwerking verliep destijds super goed voor beide partijen: dit is eigenlijk de basis voor onze hernieuwde samenwerking binnenkort in Mugello.

Ik ben van mening dat dit ook heel erg goed is voor onze twee jonge vaste rijders binnen Fieten Olie Racing GP. Natuurlijk zal het een onderlinge strijd worden maar ik denk dat het zeker ook goed is voor de verdere ontwikkeling van deze twee jonge knapen, een soort interne strijd tussen jong en oud kunnen we wel stellen. Ik wil bij deze Mattia bedanken voor het vertrouwen, het is best wel een eer voor ons dat hij dit project uitgerekend samen met ons wil doen. Daarnaast is het natuurlijk ook fantastisch voor onze Italiaanse sponsors dat hij uitgerekend in Mugello ons team komt versterken. Ik kijk uit naar dit nieuwe avontuur in Mugello en laten we hopen dat dit niet het laatste project is dat we samen gaan doen.”

De Gran Premio d’Italia Oakley wordt in het weekend 9 t/m 11 juni verreden op het in de Toscaanse heuvelen gelegen Autodromo Internazionale del Mugello.