Fieten Olie Racing GP met drie coureurs klaar voor Italiaanse Grand Prix op Mugello

Komend weekend wordt de zesde Grand Prix van 2023 verreden op het Autodromo Internazionale del Mugello. Naast vaste rijders Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh zal Mattia Pasini zich als derde rijder bij Fieten Olie Racing GP voegen als wildcard in zijn thuisrace.

Na de Grand Prix van Frankrijk in Le Mans, waar Barry Baltus met een zevende plaats zijn beste Moto2 resultaat tot dusver behaalde, was er een onderbreking van drie weken in de MotoGP kalender. Fieten Olie Racing GP zat echter niet stil want op dinsdag werd er alweer getest op het TT Circuit Assen. Daarnaast is het team ook druk geweest met allerlei (media)zaken ter voorbereiding van de Nederlandse Grand Prix aan het einde van deze maand.

Komend weekend staat de Italiaanse Grand Prix op het programma op het 5,25 kilometer lange Mugello. Het is voor velen één van de favoriete circuits op de kalender, al sinds 1976 staat het circuit in de prachtige heuvelachtige Toscaanse omgeving op de Grand Prix kalender. De weersverwachtingen zijn behoorlijk wisselvallig voor het weekend dus zal het voor Fieten Olie Racing GP cruciaal zijn om rechtstreekse plaatsen in Q2 te bemachtigen en daardoor een  goede uitgangspositie te hebben voor de race op zondag.

Barry Baltus: “Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst op een Moto2-motor reed, ik kijk ernaar uit om er weer mee te beginnen. Mugello is een circuit dat ik leuk vind en vorig jaar had ik daar mijn beste kwalificatieresultaat. Mattia komt dit weekend bij het team en ik denk dat hij iets extra’s kan brengen, het wordt leuk om samen te rijden. Ik heb er alle vertrouwen in en ik kijk ernaar uit om weer samen te werken met het team.”

Zonta van den Goorbergh: “We hebben drie weekenden gehad waarin er niet geracet werd maar in die periode heb ik wel heel hard getraind. Ik heb een paar dagen op de motor kunnen trainen maar voor het grootste gedeelte was het fysieke training in de sportschool. We gaan namelijk drie zware weken tegemoet met Mugello, Sachsenring en Assen. Die laatste is natuurlijk heel speciaal maar eerst ligt de focus op Mugello om daar een goed weekend te draaien. Het is een lastig en zwaar circuit en het zal zeker niet makkelijk worden maar we gaan ons best doen. Hopelijk kunnen we een goed resultaat behalen.”

Mattia Pasini: “Ik ben erg blij en vereerd dat ik weer deel mag nemen aan de GP van Mugello. Ik ben er trots op dat ik het met het Fieten Olie Racing GP team mag doen, want vorig jaar in Valencia heb ik gezien dat het een geweldig team is met goed personeel. Ik ben Jarno dankbaar dat hij me deze mogelijkheid geeft en hopelijk kunnen we een geweldig weekend hebben en genieten van elke ronde tot de geblokte vlag op zondag. Mijn doel is om te genieten van de samenwerking met het team, geduldig te zijn en een goed resultaat neer te zetten.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “Na drie weekenden zonder racen gaan we komend weekend in Mugello weer van start. Het worden een aantal drukke weken want na Mugello hebben we natuurlijk ook de raceweekenden op de Sachsenring en in Assen. Het is een heftig schema, vooral omdat het weekend in Assen voor ons de belangrijkste van het jaar is.

We hebben de laatste weken zeker niet stil gezeten, achter de schermen is er hard gewerkt. We hebben veel mediadingen gedaan en na Le Mans ook nog een dagje getest in Assen. Helaas viel die dag een beetje in het water vanwege ongunstige weersomstandigheden, maar daar kunnen we helaas niets aan doen.

Komend weekend gaan we weer naar Mugello in de Toscaanse heuvels. Het is een prachtig circuit waar de gemiddelde snelheid hoog ligt. Het is daarentegen zeker geen makkelijk circuit dus ik ben benieuwd hoe we daar uit de verf gaan komen. Een mooie bijkomstigheid is dat we Mattia dit weekend aan de start hebben staan als derde rijder. Hij brengt heel veel ervaring mee en ik denk dat dat voor zowel Barry als Zonta iets is waar ze van kunnen leren. Het zou natuurlijk prachtig zijn dat als we hier met drie coureurs een mooi resultaat neer kunnen zetten en dat onze jonge jongens kunnen leren van de routinier. We gaan er vol goede moed heen en kijken uit naar een mooi weekend.”

Na twee trainingen op vrijdag en een training op zaterdagochtend begint zaterdagmiddag om 13:45 uur de kwalificatie. De race over 19 ronden op het Autodromo Internazionale del Mugello gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.