Sterke zevende plaats voor Baltus voor recordpubliek in Le Mans, Van den Goorbergh finisht als 20e

Barry Baltus is zondagmiddag als zevende geëindigd in de Moto2 race van de Grand Prix van Frankrijk. De race werd al vroeg gestopt met een rode vlag vanwege een incident waarna deze herstart werd over 14 ronden. Hierin reed Baltus naar de zevende plaats en behaalde hij daarmee het beste resultaat in de Moto2 klasse van zowel hemzelf als Fieten Olie Racing GP. Zonta van den Goorbergh reed een goed tempo raakte betrokken bij een aantal incidenten waardoor hij wat posities verloor, uiteindelijk passeerde hij de finish als twintigste.

In de herstart over veertien ronden hield Baltus zijn negende startplaats vast waarna hij in de vijfde ronde opschoof naar de achtste positie. Vervolgens boekte hij in de negende ronde opnieuw een plaats winst waardoor de negentienjarige Baltus op de zevende positie reed. Deze gaf hij tot aan de finish niet meer weg waarmee hij zijn beste resultaat in de Moto2 klasse behaalde. Met deze punten staat Baltus nu zestiende in het Moto2 kampioenschap.

Van den Goorbergh verloor bij de start twee plaatsen en viel daardoor terug naar de 21e positie. In de derde ronde zorgde contact met een andere rijder ervoor dat hij nog eens twee plaatsen verloor waarna de Nederlander van ver moest komen. Met een constant tempo maakte de zeventienjarige Van den Goorbergh drie posities goed en passeerde hij de finish als twintigste.

Barry Baltus – P7: “Het was een goede race voor mij. Het was een beetje moeilijk om de concentratie vast te houden na de rode vlag, ik vond het moeilijk om mijn focus weer te vinden voor de herstart. Ik bleef echter op de motor zitten en slaagde erin om te finishen op een positie die overeenkwam met ons potentieel. Het is mooi om dit resultaat te behalen, nu moeten we zo doorgaan tot de zomerstop. We zijn op de goede weg en het team heeft het vandaag geweldig gedaan. Het voelt goed en hopelijk kunnen we dit volhouden.”

Zonta van den Goorbergh – P20: “Ik denk dat ik één van mijn beste wedstrijden ooit heb gereden maar door veel pech onderweg zie je dat niet terug in het resultaat. Eerst ging Lowes als een ‘kamikaze’ aan mij voorbij waardoor ik erg veel tijd en posities verloor, daarna was er een valpartij vlak voor mij (één van de posities die ik bij het eerste incident was verloren) waardoor ik wederom een positie en veel tijd verloor. Daarna wist ik een strakke pace te rijden waarmee ik het gat naar de rijders voor mij kon dichtrijden en vervolgens nog wat posities terug kon winnen, daar ben ik zeker tevreden mee. Uiteindelijk is dit resultaat zeker niet wat ik verwacht had en dat is balen.”

Jarno Janssen – Fieten Olie Racing GP teammanager: “We hebben een super resultaat behaald met het team, ik ben echt blij met wat we vandaag hebben gepresteerd. Deze zevende plaats met Barry is ons beste resultaat in de Moto2 klasse tot dusver, het zat er ook al een tijdje aan te komen. Het was een race met een aantal incidenten maar je moet soms ook het geluk hebben dat je daar niet bij betrokken bent. Barry heeft uiteindelijk echt een hele goede race gereden, deze zevende plaats heeft hij volledig verdiend. Dit geeft voor hem natuurlijk ook rust en vertrouwen.

Zonta heeft ook een hele goede race gereden, helaas kon hij niet helemaal buiten schot blijven in de incidenten. Hij werd door Lowes buiten de baan gedrukt waardoor hij een aantal plaatsen verloor maar wist toch weer naar voren te komen. Hij heeft zich goed teruggevochten en heeft continu constante rondetijden gereden. De twintigste positie spiegelt daardoor niet helemaal af wat er voor hem mogelijk was, maar dat is nou eenmaal ook onderdeel van het racen.

We gaan aanstaande dinsdag testen in Assen om de Dutch TT voor te bereiden dus de jongens hebben niet veel rust. We zullen één dag rijden op het TT Circuit Assen waarna we een aantal weken rust hebben tot de Italiaanse Grand Prix in Mugello.”

Aanstaande dinsdag 16 mei gaat Fieten Olie Racing GP een dag testen op het TT Circuit Assen waarna er een aantal weken rust is voor het Grand Prix paddock. De eerstvolgende Grand Prix staat in het weekend van 9 t/m 11 mei gepland op het Autodromo del Mugello in Italië.